Thursday, August 6, 2009

Siaran Tergendala Sebentar...

Sepatutnya ari ni aku nak masukkan entry ALOQ STAQ - TMN PURNAMA pulak..tapi tak berkesempatan lagi ler pasal aku ada hal emergency.
Malam tadi along anak aku tu tipon soh amek dia pagi ni. Maktab tutup seminggu. MRSM PENGKALAN HULU DISERANG H1N1 ler..
Sebenarnya, bbrp sebelum ni dah ada yg kena tapi sorang pelajar aje. Takde ler tindakan maktab kena tutup dan pelajar kena balik ke apa..cuma pelajar terbabit tu aje ler yg kena kuarantin dan diberi rawatan. Dah ok ler..

Kali ni positif 8 org pelajar yg disyaki ada H1N1. Manakala ramai yg pelajar yg didapati tak sihat dan ada simptom2 penyakit tu walaupun mgkn penyakit batuk, selesema dan demam biasa aje. Jadi, mana2 pelajar yg tak sihat tu..tak dibenarkan balik utk turut serta cuti seminggu. Diorang kena kuarantin kat maktab tu jugak, siannya. Semoga diorang semua tu selamat laa dari penyakit bahaya ni.
Alhamdulillah, along sihat. Jadi dia boleh balik umah hari ni, InsyaAllah.

Jadinya, pepagi ni..lepas angah ngan akiss naik bas pi sekolah..aku ngan abang kena pi PH amek along. Abang pulak cuti EL..
12hb minggu depan (hari Rabu) nak kena hantar along ke maktab semula..alahai!! naper laa tak terus aje hari Ahad tu. Takde ler abang nk kena apply cuti ler pulak. Mgkn prosedur 'seminggu' tu mcm tu agaknya, ye. Maktab kena ikut ler..


TERIMA KASIH IBU UMAIRAH
10Q sebab sudi mengirimkan cenderahati kat akak ye As. Akak sangat2 menghargainya.

Tengahari semalam..van pos laju berenti depan umah sambil membunyikan hon. Aku mula2 wat derk aje la pasal ingat kak nor yg punya. Yelah..kalo aku..takde sape pun yg tipon kata nak hantar kiriman pos laju. Tunggu kak nor keluar..tak keluar pun. Last2 aku keluar laa gak pasal tak mau ler nanti 'abg pos laju' tu bengang lak takde org kuar umah. Takpe laa..kalo kak nor yg punya..aku tolong amekkan ler. Cenggitu ler yg aku pikir, hehe.

Laa..rupa2nya aku yg punya ler. Bukan Ahmad Albab yg punya..hehe..

Tgk nama pengirim..baru ler aku teringat ada cenderahati dari As utk aku. Tak sangka ler cepat gak As menghantar kiriman tu. Toche..toche..
Ni laa 1st time aku dpt kiriman dari sahabat bloggers. Walaupun As ikhlas tp segan jugak aku menerimanya. Ye ler..aku ni baru berjinak2 nak bersahabat ngan kengkawan sesama bloggers walaupun aku dh lama sebenarnya ber-blog..hehe..
Tapi walaupun tanpa cenderahati tersebut..aku tetap senang bersahabat ngan As & para sahabat bloggers yg lain walaupun masih belum berkesempatan bertemu mata..cewwwah..

Ini laa cenderahati tersebut. TQ As..
Aku kena sorok dari Akiss..pasal dia ni pantang ler jumpa mende cantik2 cenggini. Semua nak wat harta dia, hehe. Ingat! harta ini bukan Ahmad Albab yg punya, tp ALoNa yg punya..kehkehkeh..
Apa punya kedekut laa ibu hang ni Akiss. Hmm..mgkn sebatang tu aku nak bagi akiss. Umairah yg bagi..TQ Umairah..

10 comments:

ikiqzana said...

nasib la along x kena kan.. di jauhkan le..

wah dpt gift gak dari ibuumairah.. zana pun dpt gak dari melaka lg kan...

jom singgh ke blog zana ye..

~Firsya~ said...

wahhh dpt adiah ,beshhhnyeee...nsib bek along ok je kan...

zura@iwan said...

byk dh kan kolej2 sekolah2...kena tutup...nasib baik along akak x kena kan...risau tul la...

dpt adiahnye....best nya..

badungcamp said...

Alhamdulillah Along tidak ada masalah, walau pun kena cuti,
minta2 sek. Arif tidak sampai ke tahab tu.. cemas tau...tambah lagi dah hapir hujung tahun.
gift tu lain kali minta 3 satu utk along 1 utk agah 1 utk akis, klu baik hati lagi bagi 5 , 1 utk abang dan 1 utk alona hu hu..

[-suziey-] said...

uish seb bek along xkena sakit tu..
eh sama la kak..sy pn dpt tp xsmpt nk publish n3 lagi..ekek:D

p/s: akk..selamaba je anto along balik ari sabtu..hahaa

suhaila-ab said...

hadiah dr melaka...aku byk gak mende tu...simpan je...

cookie devine said...

akak, slalu pki mask n cuci tgn.tu yg penting.

Gieyana said...

tahniah2 dpt hadiah yer...

hmmm..knp byk kolej, maktab dan sekolah2 yg dserang heh wang eng wang tue erk? harap semuanya ok..huhu

anaklaut said...

salam..kak,

bukan di tempat kak jugak di sbn pun dah teruk H1N1 ni..

tak pe..anaklaut sabar menunggu entri kak yg tertangguh tu..:)


tq singgah anaklaut

TokNabe said...

Tak boleh amik mudah walaupun deman biasa sekarang ni. Apa2 pun kena check betul.

Haha.. bagus juga berblog ni, menghubung dan mengikat silaturahim sesama manusia.