Friday, October 14, 2011

Jelajah Pantai Timur - indah di Pantai Teluk Ketapang

30 Mei 2011
Isnin...

Lepas makan2 kat ICT Pok Long...kitorang meronda2 kat jalan persisir pantai yg boleh nampak landasan kapal terbang Kuala Terengganu tu. Dorang dh tambak dan membentengkan area situ. Menjadi port utk kaki2 pancing. Dibina jalan tar dari Pantai Teluk Ketapang boleh menembusi sehingga ke Pantai Tok Jembal.
Kemudian kitorang berpatah balik sbb nk bermain pasir di Pantai Teluk Ketapang. Pantai ni mmg cantik laa...mempunyai angin yg kuat dan sangat seronok jika ada layang2!!!
Baru sampai...
Pantai mmg cantik. Ada pokok2 cenggini mcm kat Patong Beach di Phuket yg penah aku jejak pd tahun 1999 dulu, hehe..lama dahhh!!
Tp tak tau laa pulak kalo mandi air laut kat sini. Keadaan pantainya yg landai ke...atau tidak..tgk mcm best aje laa, hehe..
Abg pegang video cam...
Mak & Sela...
Ni tak tau laa..dipanggil bunga atau buah kepada pokok ni..hehe..
Along mengeliattt..
Tak abes mengeliat lagi ke?? Kitorang dh turun ke pantai. Kak nor antara pendahulu, hahaha..
Along & angah masih di atas..menemani wan dorang. Turut serta...somi ku...
Angah ngan kamera kompek nya...
Loving kapel....T-shirt sedondon...
Mak kata: kuatnya angin ni..rasa mcm nk terbang aje, hihi..
Pasangan sejoli..
Cantik membiruuu jer air laut kat Pantai Teluk Ketapang ni..
Tgk ler kak nor tu...dia dh meneroka dulu pantai ni, hehe. Gi sampai ujung2 tu...
Last2 dok rileks dlm bot perahu nelayan ni.
Aktiviti kanak2 kalo tak dpt mandi laut, cenggini ler..hehe..
Bergambar...(ain & adiknya anis)
Termenung sambil tgk layang2 terbang melayang..
Berjalan2 di persisiran pantai...

One hepi family!!!!
Ramai2 dok dlm perahu ni..hahaha..
Owh..abg pun dh naik turut serta, kehkeh..
Havoc atas perahu tu..mcm nk belayar, hahaha...
Last2 abg turun..nk shoot dari luar perahu lak, kehkeh..
Abg dan abah tersayang..
Ni dari kamera sape ntah..along ke angah, emm..
Lagi sekali..bg centre sket, hehe..
Kapten perahu kata dh sampai, dh boleh turun!!..ngee
Kak nor..tak mo turun lagi..syok dok atas perahu ngadap laut, kehkeh..
Kak nor kalo boleh nk bawak perahu ni balik Tepen sbg souvenier, leh?? ngee..
Senjakala...senjakala...mari kita pulang!!!
Akhirnya kitorang pun pulang ler ke homestay semula. Azan Maghrib dh berkumandang....Allahhu Akbar..allahhu akbar...
Nota:-
-Main belasah jer amek gambar2 ni..byk dari kamera budak2 ni aje, huhu..

Akan datang:-
-Gambar2 di Stadium Gong Badak lak, hahaha..kat situ pun leh byk gambar, camne?? ish..ish...
-Entry terdahulu:-

2 comments:

atty's said...

romantiknya sepasang suamiisteri yg bergambar ditepi pantai ituh..

wantie said...

hmmm... tentu banyak koleksi gambar akak yer. ada camera along, angah, akak & kamera abang Fadil.

Pas tu video cam lagi. tentu banyak memori yang tersimpan.