Tuesday, October 25, 2011

Jual barang kitar semula lagi..dan lagi...

18 Oktober 2011
Selasa 

Hari tu abg cuti. Lepas hantar angah ke sekolah...kitorang singgah kat KWSP. Abg ngan aku saja2 gi mesin kiosk utk check brp laa duit kitorang ada dlm simpanan hari tua tu ye, hihi. Aku?? Alhamdulillah laa..beranak2 jgk duit simpanan dlm tu wlpn aku dh berhenti keje sejak 1997 lagi. Dh keluar dari situ..kitorang gi amek akiss kat sekolah pulak.
Dari sekolah akiss laa baru kitorang gi tempat penjualan barang2 kitar semula bersebelahan ngan Giatmara Taiping tu.

Kitorang jual besi (ekzos kancil), kertas (katalog2 yg aku amek dari Butik Enconie yg dh tamat issue), beskal BMX kecik dh buruk & berkarat (yg anak2 aku penah guna masa dorang belajar mengayuh beskal ketika masing2 berusia 4-6 tahun) dan tembaga kuning (set menepung tawar & bekas2 telur yg mak aku dh bungkus2 nk buang)...

Di bawah ni laa resit harga barang2 yg dh selamat ditimbang kati tu, hihi.
-sekilo kertas 30sen,
-besi padat (ekzos) sekilo RM1.10,
-besi body (beskal BMX kecik yg dh buruk & berkarat) sekilo RM1,
-tembaga kuning pulak RM12 utk sekilo.

Hmm..dapat gak ler RM22.50 semua, hihi. Wlpn takde laa lumayan pun, kan....sekurang2nya kitorang join aktiviti kitar mengitar semula ni, hehe..

T.A.M.A.T

3 comments:

Rinna said...

Sangat lumayan.. :)

intan dynamic said...

Ada no tel kedai tu tak?

ZEEDA EREYDA said...

Ada no talipon kedai tu x adik...?