Thursday, October 6, 2011

Jelajah Pantai Timur - makan tengahari di waktu petang....

30 Mei 2011
Petang...

Kitorang gi makan kat area Jalan Gong Badak...tak jaoh dari homestay tp kena berkenderaan jgk laa, hehe. Mmg kat area situ byk kedai2 makan. Kedai utk sarapan pagi pun ada, utk makan tengahari pun ada, utk malam pun ada....
Akhirnya kitorang berhenti kat Restoran Pok Tomyam sbb restoran utk masakan tengahari berhampiran tu dh takde lauk-pauk dh, huhu.
Tgk ler moncong2 aku nk mengoder makanan, hihi...
Mak dh tak kisah...sbb dh oder dh, ngee...
Antara menu spesel kat situ tapi satu pun kitorang tak try, hihi..Tapi tomyam pok tek tu kitorang dh penah rasa kat tempat lain laa... Yang nama ada YAM tu...kitorang ingat spesis tomyam gak..rupa2nya KERABU...owh, dh penah makan ler YAM PAUH ngan YAM PERUT tp YAM MAGGI tu mcm mana, ntah...huhu..
Ada wifi kat situ...tak bawak pulak netbook. Ada kat homestay, huhu..
Ye...sesi mengoder tak abes lagi. Maklumlah...ramai ni...5 + 2 + 4 + 1.....
Dh oder...tunggu ler sambil bersembang, usik mengusik...kohkoh!!!
Nasik sape ni? Nasik putih ngan ayam goreng kunyit aje??..hmm, tompang2 ler sup atau tomyam yg ada dlm oder tu kang, huhu..
Ni...sapa lak yg oder nasik goreng kampung?? hmmm....tak reti ler nk oder masakan lain, ish..ish..Kalo tak Along...mgkn Angah..kalo tak...mgkn dua-dua sekali, kehkeh..
Sup belut...wow!!! first time ni...
Hmm..tgk..sape yg makan nasik + ayam goreng kunyit tu?? bkn aku, bkn abg...tapi Akiss, hahaha..
Makan...makan...
Kenyang...kiranya ni makan tengahari tetapi di waktu petang. Rasanya malam nanti dh tak keluar makan dh kot. Kenyang..semua kata kenyang. OTW balik ke arah homestay tu...singgah kat pasar mini nk beli roti, gula, kopi segera, susu, sabun basuh baju, air mineral dan bbrp barang keperluan sepanjang dok homestay.
Sempat bergambar ngan kak nor sbg kenangan yg kitorang penah singgah restoran ni utk mengenyangkan perut, hehe.
NOTA:-
-Sori lah...citer utk entry kali ni pasal makan aje. Simpan jgk utk kenangan. Kalo idak, buat rugi je lah along amek gambar kat sini tapi ibu dia tak letak dlm blog, ngee.
-Gambar2 utk 3-3 entry jelajah KT ni masih dari kamera along.
-Sori jgk...citer aku dan keluarga ke Pantai Timur ni mmg citer dh lama...5 bulan lepas dh. Baru nk kuar kat sini, huhu....
-Nanti sambung lagi dengan aktiviti hari pertama di Kuala Terengganu....hari pertama sampai KT mmg dh tak dan nk gi terjah Taman Tamadun Islam ngan Muzium Negeri sbb dh petang. Jadi, rangka lawatan hari tu mmg sekitar2 homestay sj.
-Tak sihat ni...sakit tekak wlpn sore takde ler serak. Idong pun dh gatal2 nk selesema ni. Bersin dh berkali2 dh..rasa nk terkeluar anak tekak...huhu..

2 comments:

Kamsiah said...

tgk menu...kalau akak tak tau nak pilih...yam tu ingatkan tomyam...

wantie said...

betul tu kak, letak ja kat blog ni wat kenangan di masa hadapan. nanti bila dorang dah beranak pinak besok, leh lagi tengok gambo dorang masa kecik kecik.

Idak ler mcm T ni, gambo masa kecik kecik ntah ke mana ntah..