Monday, November 8, 2010

Jogging di pagi Sabtu

06.11.2010
Seperti yg dijanjikan..kitorang gi jogging semula ke Bukit Larut setelah sekian lama, kahh..
Alhamdulillah, aku masih ok...cergas!!! ngee.

Kat sini (trek pendek utk short cut) dah tak boleh dilalui sbb ada sarang lebah kt area situ.
Mgkn dh pernah terjadi sesuatu kat situ..mgkn ada jogger yg diserang lebah tersebut.
Mmg bahaya. Oleh itu, kalo dh tertulis kat situ tak boleh lalu...jgn laa lalu, ye.
Apa2 terjadi...sendiri tanggung laa.

Abang menemani abah.
Ren dh tak larat nak naik...sbb Khaira mintak dukungg. Jadi, Ren tunggu kat kaki bukit aje ler.

Aku lak teman mak sbb Akiss, Angah, Akem dan Apis dah hilang dari pandangan akibat nak mengejar kelibat Matun (mama Akem & Apis), kak nor (maklong kepada budak2 ni) dan Ija (sepupu kepada mama Akem dan kak nor).
Kitorang ni lambat sket sampai. Parking pun penoh hari tu. Maklum laa..cuti ujung minggu hari tu boleh dikatakan panjang jgk laa kan, ngee.

Kat satu selekoh tu..tapak kasut abah sebelah kanan tercabut pulak. Lekang terus!!
Nak wat camne..camni laa yg boleh pun sementara nak turun ke parkir kereta.
Kalo dibiarkan kasut tak bertapak..bahaya jugak. Maklum ler, kalo terpijak batu tajam atau ranting..leh luka lak kaki abah walaupun abah memakai stokin. Mujur laa abah ada spare sandal kat dlm kereta Ren.

Sementara tu...abg sempat snap gambar mak masa ni, hehe.
Mak mmg spoting kalo bab2 bergambar ni.

Disebabkan tapak kasut abah lekang..tercabut terus..maka kitorang pun amek keputusan utk turun setelah sampai kat Pondok 1. Cukup laa. Janji keluar peluh dan hepi.

Abah pun nak try posing cara aku seperti gambar di atas tadi, hahahaha..
Okey laa tu, ngee..

Bergambar beramai2 sementara tunggu kak nor bersama 4 orang anak sedaranya turun. Dorang tu laju betul, bukan main!!..

Haa..tu dia kelibat dorang.

Kitorang OTW nak turun.

Sian abah. Walaupun tapak kasut berikat dgn tali kasut tp bila berjalan menuruni bukit...tapak tu akan menolak ke depan. Kena laa selalu berhenti membetulkannya.

Selepas tu...kitorang gi Restoran De' Ja utk makan tengahari walaupun jam baru kul 11 pg. Dah alang2...baik makan nasik terus, ngee. Kenyang lama sket, huhu.

Dh makan...kitorang gi balik Selinsing jap. Nak tengok Ah Peng ada wat keje2 kat teratak milik mak & abah kat situ, hehe..
Cerita dan gambar akan menyusul pd n3 selepas ni. Kalau dimasukkan sekaligus...berderet2 pulak nanti, huhu..

6 comments:

Gieyana said...

wahhh kak Lona...rajinnya berjogging!ku dh lama abaikan kasut joggingku..rasanya dh rosak dh kot!huhu

shi3la said...

besnyer kak...bukan takat leh jogging jerk bulehhh hirup udara segar lagikk..perghhhh memang best lahh...haku dah lamer giler tak berjoggingg neh kak..nak jogging pon dah berat ponggong dah rasenyer...:)

mamawana said...

Bestnyer....rinduuuu Bukit larut..

Nad @ MamaZakwan said...

kak, nk tnye..
kat taiping ada hotel baru ek? kamal lodge ek namanye? ok tak? ;)

Hareez Haiqal ™ said...

oh...nseb bek jogging..bkn daki bukit..
kalo syer..
oh tidakkk
bole pengsan ouh..haha~
ponat..

p/s: tringt gi FRIM..aiiyoohh tarak larat maa~

makdara TERdiva said...

masa naik broga aritu kasut saya tercabut & buat sebijik macam ayah akak buat tu..hehe!