Wednesday, October 14, 2009

Lagi citer open house..

Pagi Ahad ari tu kitorang gi gym dulu.

Hmmm..tgk tu..ada lagi 5 bijik basikal kardio sampai. Jiva ckp dia oder mende lain..tp dpt mende lain. Beskal ni kalo nak diikutkan..bukan ler feveret ahli sgt. Ahli suka main weight...Tang situ mmg penoh.

1 M'sia..haha..ni ler Mr. Jiva jurulatih gym rakyat kat Kamunting. Merangkap Master Jiva, jurulatih taekwando Akiss, hehe.
Sunggoh berbangga dia berbaju melayu siap bersampin, bertanjak bagai..hehe..

Balik dari gym tu..aku terus masak nasik. Dah makan..rileks2 layan tenet..chit-chat ngan Zura dan cikgu Hairry kat fesbuk. Kul 2 lebih siap2 nak ke open house anjuran taman perumahan yg Sela duduk tu. Sela buat kue teow goreng ngan popiah dia ler. Jiran dia yg lain buat ler juadah masing2..

Pastu..juadah tu dikumpulkan kat atas meja bwh khemah ni. Para tetamu tak kisah ler atas jemputan sape..gi ler pilih mana2 makanan yg diorang suka, hehe..
Seperti yg dijangka..popiah basah yg tauke bernama Sela buat ni mmg jadi perhatian utk licin terlebih dulu.

Kitorang makan kat dlm umah Sela je. Kat luar tak cukup tempat duduk. Bagi ler kat org yg lebih memerlukan, iye dak?? hehe..

Ni ler kucing Sela..namanya BULAT tapi takde ler bulat pun kan? hehe..
Dah tua...muka dia pun dah memanjang mcm akibat tersalah suntik botoks, ngeh2..

Muka mcm sombong si Bulat ni. Tapi sgt manja ngan org yg memanggil namanya dengan suara yg nyaring dan kuat...hehe..
Tgk..dia dh mula mengada2 dok kat abang..

Sambil2 makan tu..sempat gak ler bergosip!! hehe..acara sampingan aje.
Kitorang balik awal sket pasal abang nak gi men badbinton lak kat dewan apek Kg. Jambu tu. Dh lama sgt tak main katanya. Minggu lepas pun dah miss pasal gi Penang, hehe..
Tapi aku tak ikut pun..maleh ler. Baju sekolah anak tak berseterika lagi. Kain baju pun tak sempat nak lipat lagi, hehe.

Malam tu..sempat lagi gi Giant..kekeke. Senang ati sket..pasal semua keje yg penting dah wat.

Hmm..ni Fami..umur 6 tahun.
Sgt seronok masuk kontes mewarna...
Sgt suka mewarna apa sj gambar yg perlu diwarnakan. Menurut sumber2...punya laa byk buku mewarna kat umah dia...sampai dah leh wat galeri, hehe...

9 comments:

zura@iwan said...

oooo open house ni la akak gi yer ahad tuh...
rumah adik akak yer kt citu..

[-suziey-] said...

fuiyoo..master jiva.segak berbaju melayu tp nape pink..ekeke:p
waaa ahli bina bdan gitu..hehe..lps g gym ptg tu melantak la kt open house kan..hehe..
akk mmg minat kucing ek..harus ade gbr kucing kt n3:p

badung said...

banyak betul xtvt raya belum lagi berakhir, biasanya open house dan jamuan raya, esok ada di GSL
gasak sampai lincin, keh keh

J@J@ / Bini The Rock said...

wahhh...

meriah lagi makan2 ekk kak??

courier kat saya sikit blh??

DeLLas said...

hehehe.. masa muka angah sebelum kena gunting tu mcm muka along la..

MuMMy 2 Haqq said...

uisshhh...mcm kenduri!

suhaila-ab said...

wah meriahkan open house gitu...aku kan esok open house besar2an..hehe..tp bukan umh aku la kak...section kitaorg kat tempat keje punya...kitaorg share...

cookie devine said...

harus mantop badan sis nnt..

DeLLas said...

untung la sana ada gym.. leh mguruskan badan..