Thursday, August 5, 2010

i-city di waktu siang..

Gini ler i-city, Shah Alam di waktu siang, ye..(utk org tak penah gi mcm aku dulu, hehe)
Lawa ler jugak kalo nak mengabadikan kenangan. Takde ler ralat sgt kalo tak gi tgk simbahan cahaya2 dari lampu LED di waktu malam tu...ngeh2.

Tak susah pun ye nk gi sini. Senang je rupanya. Tambah2 pulak ada papan tanda arah..lg ler byk membantu, hehe.
Ye ler..adik aku tu..mmg ler pernah bertahun dok SA ni tp lom ler wujud lagi i-city ni. Yg best kat SA ni, kan...mmg ler bandaraya..tp jalan tak jam.

Nasib baik ler gi siang2 pun dorang ada pasang lampu walaupun bkn keseluruhan, hehe..

Tu adalah gambar yg aku dh buat profil kat fesbuk ri tu. Aku crop ler, hehe.
Yg angah lak..wat tanda peace tp terbalik, hoho..

Kitorang main redah je bergambar kat sini. Maklum ler..masa tak mencukupi. Lepas2 ni nak masuk Taman Pertanian Bukit Cherakah pulak, hoho.
Mak ngan ayah dok kat dlm keta aje ler. Beristirehat, hehe..

Tgk ler tu..rumput tak sempat nak penoh kat situ. Manakan tidak, baru je rumput kuar pucuk..dahhhh kena pijak dek org, hahaha

Angah ni kan..kalo takde orang lain ler kan..bila disuruh bergambar kan..camni ler. Suka-suki aje nk pose mcm mana tanpa memperdulikan org kat belakang tu nampak ke idak, huh!!
Dh terlindung muka Along tu, hmm.

Tu sebab ada gambar Along sorang kat sini, hahaha. Claim balik sbb kat atas tu tak nampak muka dia...ngeh2.

Masa kitorang gi i-city ari tu...si dinosour ni cedera. Tu yg masih bertongkat lagi tu, hehe. Sampai kan kawasan tu takleh masuk ler disebabkan dino sekor ni. Maklum ler..kalo dh cedera ni..pantang ler kena kacau. Kang tak pasal2 jadik mangsa lak, adoii!!...hehe.

Sesi bergambar kat area Jepun lak, hehe.
Di celah2 pohonan sakura..
Mula2 Fadel ngan Dayah.

Pastu, kitorang pulak.
(psst; sebenarnya gambo kitorang kat atas ni dan gambar fadel di atas gambar ni adalah dlm satu klik..tp aku dh crop kan dan jadikan dua sebab berjarak sgt dan yg penting..nampak pulak kotak suiz lampu yg byk2 kat bawah tu..hoho)

Sbb tak nak bg abang merajok..aku snap ler satu gambar abg kat pohon2 sakura ni, hahaha.

Tp abg merajok jugak..soh aku panggil dan pujuk2...(haha..adegan yg sengaja diada-adakan)

Kat sini ada ler tv skrin besarrrr punya ni. Kan masa kitorang gi tu World Cup baru je start dlm persaingan awal..hehe.
Agaknya, malam2 mesti happening kat sini para penyokong bola.

Aku tu sedang nak amek kamera dari Fadel utk snap gambo dorang berdua sdg berjalan, hehe.

Tp yg Fadel lak salah pose..hehe
Tangan tunjuk atas..tp pandang kamera..camno??
Hantam sajalah, Labu!!..hehe

Dayah, tu rusa tu tak bernafas kena tutup idung dek tangan awak ke....atau mmg rusa tu dh manja ngan orang?? ahaks..

Jinak sunggoh rusa2 kat i-city ni. Tak lari pun, haa...(ekekekek)

Ni Balqisz. Mcm gambar dlm entry ucapan besday dia 2 hari lepas, hehe.
Cuma yg ni dia tak pandang kamera...urm..
(Jaja...ni bkn kat studio tau)

Ni adalah satu sesi aku nak ajar along cara2 posing dpn kamera. Along ni mmg kaku sunggoh laa. Sian aku tgk. Tak mcm Angah ngan Balqisz..hehe.
Tgk ler tu..mesti nak kontrol mulut. Pastu, badan keras aje, hahaha.
Pastu, pandai lak komplen apsal gambar profil fesbuk dia semua muka serius aje??
Abes...dh dia sendiri yg suka menseriuskan muka bila kamera dihalakan..hoho.

Bergambar kat area negara China pulak. Ada pepohonan buluh dan beberapa ekor panda yg jinak, hahaha.

Tiba2..aku dgr abang panggil aku. Nak snap gambar aku ngan anak2 kat area gambar Balqisz tadi. Hmm..ikutkan aje ler, ye..hehe.

Dh puas bergambar..menuju ke kereta. Sian ayah ngan mak dok dlm keta tunggu anak cucu menantunya ni, hahaha.

Ait...tak abes bergambar lagi rupanya, ngee.
Tak mengapa..zaman skang kan kamera digital. Dh tak risau filem nak abes ke hapa. Yg risau..baterinya aje, eekekek.

Wajah tersenyum tanda dh puas hati, hahaha.

Eh, gambar kat bawah ni??
Sepatutnya, gambo ni ler kat atas sekali utk entry ni. Sebab kitorang gi pekena cendol pulut & tapai, pasembor dulu...hehe.

10 comments:

zura@iwan said...

wahhhh...akak dh smpi Icity...bestnya...bila nk terjah lg ni...huhu

mamawana said...

Cantiiikkknyerrrrr......

Suhana Shahril said...

Haha..meh kita pakat2 p Icity..mmg cantiklah gambar2 ni..teror hasben akak amik gambar...

[-suziey-] said...

hahhah lawak la along..bole plak claim balik ek gbr sbb xnmpk muka..ekekke:p
hmmm cam xmenarik sgt la pegi siang..ish akk dr jauh dh smpai..sy yg dekat ni pn xsmpai lg..ekkekk:p

makdara TERDIVA said...

rasenye pemandangan waktu siang ni lg best drpd malam..

nak pegi lagi tp x tau bila..[macamle jauh sgt..haha]

Aanas said...

suka tengok along ngan angah.. dok terbayang esok kalau anak2 i beso mcm gitu ler gamaknya.. :)

J@J@ / Bini The Rock said...

hohohoh...pegi menembak kat i-city ropernyer ye! hahah

igtkan masuk studio...
tp siyes la, gmbr dkt bunga putih tu mmg nmpk cantekkkk! hhhmmm....

MaDiHaA said...

lawa gak I-City siang2 ekk... cara amik gambor pun cunnn... mmg pandai cik abang aok ambik gambor... kita gi malam je aritu.. tp lom sempat update lg ke FP.. hehehe... nampak gaya kena pujuk cik abang gi siang ler pulokk.. hehe..

ikiqzana said...

org jauh dh smpi kt i-city.. org dkt x smpi2 lagi.. hihihi

cantik2 gmbr yg di snap..

cikbedahlaser said...

cantik juga i city d siang hari..ok next time mau pergi time siang pulak...