Monday, August 30, 2010

Tak tentu arah...

TM oh Streamyx..
Bermula dari hari Khamis malam sblm cuti Nuzul Quran...sampai ler petang ni jap td..baru ler line tipon sekaligus ngan line streamyx ada balik kat kawasan umah aku ni.
Jenoh aiih...sampai ada ler sekali tu..(hari Sabtu malam) kitorang masuk CC satu famili amek 3 pc utk online sejam, hahaha.
Tp, satu jam online..mendeee ler sgt, hmm.
Masuk CC tu dh jam 10.40mlm...abes jam 11.40mlm, ngeh2. Sebenarnya tak cukup lagi tu..tp..online punya pasal nanti sampai aku tak sedar nak bangun sahur la pulak!! hahaha.

Ntah ler..nak claim kat TM pun tak boleh..pasal ni kes curi wayar kabel. Mmg area kawasan umah aku ni sgt femes ngan kes kecurian. Curi wayar kabel dh berpuluh2 kali, kes pecah umah dh byk kali...kes curik motor, curik basikal...erm..

Td..aku dh boring betul sampai nak tertido dh. Tiba2 dgr je tipon berbunyik...aku dh tau dh sape gerangan yg kol, hehe. Dah tentu laa dari juruteknik TM dan kemudian satu panggilan pula dari pegawai TM dari ofis mereka.

Terus test line...apalagi, terus je online, hahaha

nota;
Kesian kat along..balik ari tu ingat nak online ler, hehe.
Yg Akiss lak..ingat leh ler nak mintak tolong along carikan maklumat kat internet utk folio dia, hmm..

Kesian jgk ler kat Yui dan Piluih..sebab balik baru2 ni takleh nak wifi kat umah sendiri...


Ubat pencegah kehamilan
Aku baru je beli ubat pil perancang Megecat ni kat klinik haiwan Sabtu hari tu. Utk si Nami tu ler.
Dia tak ler galak lagi nak berlaki...tp si 'adik' (kucing kak nor) yg baru je jd 'jantan' dh bbrp kali cuba mengganggu Nami yg masih lagi kanak2 tu, hoho..
Mak abg dh pesan...Nami tu kalo dh 4 bulan..dh leh kasi pil perancang dh. Satu papan tu ada 9 biji RM20. Tiap2 15 hari..bg sebiji. Bermakna...satu papan tu adalah bekalan utk 4bln setengah.
Budak klinik tu ckp...bln September ni..harga dia dh naik RM25 utk satu papan, hoho.

Jd..petang tu terus je abg kasi Nami telan pil, hehe..pasal aku tak reti ler nak kasi kucing makan ubat, hoho.

Shopping raya
Along balik baru ni..sempat ler kitorang gi shopping pakaian baru utk anak2 menyambut Aidilfitri dan utk dipakai selepas2 tu ler, hehe.
Jenoh gak ler dari The Store Tpg Jaya ke The Store Kamunting...kemudian ke Bintang Fashion, Tesco...
Masa nak hantar along balik ke hostel dia semalam..sempat singgah kat Pasaraya Srijaya, BALING utk cari seluar jeans Angah. Last2 jumpa gak..Alhamdulillah ler.
Kitorang tak beli yg berjenama mahal pun. Beli yg termampu aje, janji ada jugak kualiti dan cantik!! hoho.
Jd ler, dorang ni tgh membesar..Lgpun, bkn leh ajar2 sgt dorang ni menggunakan barang2 yg berjenama mahal. Nanti dh terbiasa..kita lak yg susah hati, hoho.
Tp...bila anak2 dh besar ni..dorang pun ada pilihan sendiri tetapi dorang masih mencari harga2 di dalam bajet abah dorang ler, hehe.
Tetapi kekadang aku yg lebih cerewet memilihnya. Mcm angah..dia tu tak kisah pun sbb leh matching ngan kaler apa pun. Tp mcm along tu...erm..mmg aku kena amek perhatian, hehe.

Ni adegan memilih baju akiss, hoho. Cari yg ada offer aje. Balqisz ni kata je tak kisah tp ada jugak yg dia tak berkenan, hmm..

Dia sebok nak try dlm bilik salinan tu..tp bukan bukak pun baju yg dia pakai, huh!! Mcm2 gelagat ler budak2 ni.

Tuko duit
Aduhai...takkan ler dh abes duit tuko RM1 baru tu?? Tgh2 bulan Ramadhan ni..takkan ler sume bank aku nak jengah sbb nak cari RM1 baru utk duit raya tu?? aduhai..

Bank
Makk aii...penoh2 kat dlm bank lagi 2 minggu nak Aidilfitri ni. Dah ler Maybank dan BSN penoh2 ngan org ramai..
Sampai ke tabung haji pun penoh?? Kensel terus aku nak gi masukkan duit2 syiling dari tabung budak2 ni (+ pemberian atuk & wan dorang masa besday masing2) kat akaun tabung haji masing2!!!
Dah ler nak cari parking punya laa susahhhhhh!!!

Kedai2 pakaian, kedai tudung...masing2 pi tambah pulak khemah dpn kedai dorang utk tarikan ketika org membeli belah utk persiapan Aidilfitri, huuuu...haru!! Sungguh menyesakkan keadaan...

2 comments:

ibuayu said...

memang tak keruankan kalau line tm tak de...

Nurasiah Asiah said...

Ada tk lagi stock megecat?kt tmpt saya susah nk cari