Thursday, August 26, 2010

Jerat Percintaan Simply Siti

Hehe...bkn main tajuk ye..
Hmm..sebenarnya aku dah lama tingin nak beli lipstik ni sejak survey kat Watson Tesco Taiping dulu. Dlm byk2 kaler lisptik tu..aku berkenan kaler Jerat Percintaan ni ler, hehe.

Katanya dh disahkan HALAL oleh JAKIM!!
Sebelum ni aku guna lipstik avon..murah byk ler jugak dari simplysiti ni, hmm.

Kat kotak mmg tercatat long lasting. Aku dh beli ler lipstik tu semalam.
Tp td..aku test kat tgn aku dan biar sampai satu jam lebih..aku tenyeh balik guna jari je (tanpa air, tanpa sabun)..kesannya hilang betul2 hilang. Takde ler long lasting pun. Camno tu Siti?? Erm..mgkn senang masa nak amek wuduk kot?? Hilang semua..kan??

KE PENGKALAN HULU
Hari ni, lepas je hantar Angah ke sekolah...aku kena balik umah tunggu abg balik. Pastu, kuar gi amek Akiss kat sekolah dan terussss je ke Pengkalan Hulu nak amek along utk pulang bermalam.

Angah balik kul 5.30 petang kang...aku dh mintak tolong Anas gi amek kan. Mgkn dia bawak Angah gi kedai dulu. Kitorang masa tu..InsyaAllah, masih on the way nak balik Tepen balik.

Ni karang..aku bawak ler skali baju salin utk akiss.

Aku pun dh siap masak gulai kari ikan jap2 td ni utk lauk berbuka puasa nanti.
Sbb, mmg dh tak sempat nak masak dh bila sampai je umah. Cuma sempat nak goreng telor dadar aje.
Nasik pun..kena tanak awal (sebelum kuar gi amek akiss kang).
Hmm, jadi ler...berbuka puasa kat umah lagi syiok walaupun lauknya ala kadar aje.

5 comments:

makdara TERDIVA said...

kak, lipstik tu elokla yg cpt ilang, senang nak basuh muka amik wuduk, kang pakai yg longlasting jenoh nak menyental2 bibir tu..hehe

mak saya plak x leh pakai lipstik avon, nnti bibir jadi lebam2..

Rinna said...

hmm..teringin jugak nak try.. lipstik CT tuh.. hehehe

Tgk avon nye lipstik cantik2 kaler nie.. tapi saya tak leh pakai.. nanti bibir cepat kering..dan mengelupas.. Saya sesuai ngan maybeline dan skrg nie campur2 ngak silkygirl plak.. :)

zura@iwan said...

cantik ke kak? amik la gmbr nk tgk...hehe.

*zura ni bab2 alat kosmetik ni x terrer sgt...hikss

J@J@ / Bini The Rock said...

klu minum ade melekat kat gelas tak kak lipstik tu??

segan woo klu pegi mana2 nak minum..skali nmpk bibir melekat kat tepi gelas..cecepat sapu ngan jari..dahhh comot plk gelas tu. hehe!

saya pengguna maybeline..serasi!

wantie said...

hmmm.... amboi kak siap beli simply siti lagi tue. owang yang depannya nama siti pun tak beli lagi. jgn kata nak survey.. niat nak beli pun tak der lagi...
hiksss...