Thursday, July 21, 2011

Kenduri makcik Jama

17hb Julai 2011
Ahad

**Gambar utk entry ni ehsan dari kamera Angah. Tp kualiti gambar kurang memuaskan laa sbb Angah ni dh tekan itu ini kat kamera kompak dia..sampaikan gambar dh jadi kaler biru laa, kuning laa...huhu. Tak reti dh abah dia nk setting mcm mana, ish..ish..

Tengahari tu kitorang menghadiri kenduri menyambut menantu Makcik Jama kat Taman Mewah, Kamunting.
Kak Nor naik ngan kitorang. Van pulak ada paksu Mat, maksu, Sela dan anak2, mak uda berserta mak dan abah semestinya.

Dari kiri; mak uda, mak, mak ngah Yam dan mak Su (isteri paksu suhaimi).

Ni acara sembang2 sambil berdiri selepas dh selesai makan, hehe..
Teh tariknya sedap!!!

Kak Nor & Sela hepi dpt beg cenderahati, kehkeh..
Aku pun terpengaruh ngan dorang lantas gi mintak kat makcik gak. Tukar ngan kotak gelas yg aku dh dapat tadi, huhu!!

Dari kiri; mak ngah Yam, Maksu, Kak Nor & Alona..(kenal si Alona tu?? hehe..)

Kak nor catwalk kat carpet depan pelamin, hehe..
Majlis kali ni..Cik Jama letak pelamin kat luar umah. Hmm, aku pun suka mcm ni. Semua tetamu leh tgk pengantin. Dalam rumah mmg tak usik apa2 dh kecuali sedara-mara nak rehat2 dan tidurkan anak2 kecil.

Anak2 yatim NurQaseh Kamunting pun dijemput. Dorang juga menyampaikan lagu nasyid.
Kat sini aku tak pasti lagu apa...mgkn lagu ciptaan ustaz dorang sendiri..

Pastu, dorang pindah ke sini lak. Kat sini, dorang nyanyi lagu Raihan & Yassin masa filem Syukur 21 tu..(wahai Tuhan ku tak layak ke syurgamu. namun tak pula aku sanggup ke nerakamu), hehe..tak tau tajuk!!

Tak lama tu, pengantin pun tiba..dan diarak ke pelamin.

Sama cantik sama padan..
Kali ni tema majlis cik Jama...purple.
Pengantin pempuan suka kemam2 mulut, hehe..tp takpe, comel jer aku tgk.

Majlis kali ni bkn kitorang jd OP. Tapi kitorang tak kisah pun.
Sebenarnya, ikut pengalaman laa kan...kalo kenduri adik-beradik ni..eloklah datang jadi tetamu aje. Lebih seronok sbb dpt berborak sakan, lebih masa bermesra ngan sedara-mara. Leh dgr 'live' macam2 citer kuar, hahaha..hepi..hepi!!

Mamat...tokey Mamat Car Wash..

Sekejap jer dorang bersanding ni. Kemudian terus ke meja makan utk santapan.

Rupa2nya pengantin pempuan ni adik kepada kawan aku yg penah sama keje kat Taiping Super Bhd pada 14 tahun yang lalu, hehe..

Sementara tunggu van gi amek Ija, aku ngan kak nor sempat bergambar lagi..

Paksu Suhaimi dan paksu zamri...
Adeii..brp ramai paksu ler. Tu lom campur lagi ngan paksu Mat tu, hehe..

Sebelum balik, sempat bergambar ngan tuan umah...makcik Jama yang anggun.
Majlis kali ni makcik tak buat sendiri cenderahati utk tetamu..tapi cenderahatinya tetap laris sbb best2. Cenderahati utk kanak2 ler yg paling jadi perhatian..ada keychain mcm2 bentuk kat dlm plastik comel tu. Budak2 yg dh dapat dok ulang2 lagi nk pi amek psl dorang nk pulak keychain yg kawan dorang dapat tp lain dari yg dorang sendiri dapat, hahaha..Pening ler makcik!!!

Tak lama tu Sela kol kata dorang dh ada kat jalan Kg. Pak Dollah. Kitorang pun salam2...utk ikut van ke kenduri sambut pose Mak Ngah Son pulak, heheh..

3 comments:

Rinna said...

Sweet jer pasangan pengantin tuh.. :)

DeLLas said...

dia kemam mulut sbb cover nervous dia kot? hahaha

makdara TERdiva said...

cantiknye baju pengantin tu :)