Friday, July 1, 2011

Larian 1 murid 1 sukan 1 malaysia

Esok pagi..kena hantar Akiss ngan Angah termasuklah Iqah & Filzah ke sekolah masing2 utk berkumpul sempena acara larian bertajuk di atas.
Kul 6 dh kena ada kat sekolah. Ada yg katanya cikgu nk hias menghias. Ada jgk cikgu nk bg sarapan pagi alas perut utk anak2 murid dorang..

Larian ni dibuat satu Malaysia.
Kat Taiping ni acaranya besar ler sket kot...psl pelancaran larian yg dilakukan oleh TPM tu dilakukan di sini...Padang Esplanade. Larian 1.5km tu cuma satu pusingan Taman Tasik Taiping tp beradun sunggoh!! Al-maklum...sini pelancarannya, mm...
Mula tengahari tadi pun...byk bas2 persiaran dh masuk area Kamunting & Taiping ni.

T-shirt di atas siap tampal nombor adalah milik akiss. No. tu jgk adalah utk cabutan bertuah, katanya!! Kalo dpt yg paling bertuah, best ler jgk, kan..
Angah tak dpt lagi..psl dia sekolah petang...lom balik umah lagi, hihi..
Adik aku kata...kat KL tak dpt pun t-shirt ni, erm..
Akiss ni pun t-shirtnya bersaiz besar (L). Semua yg lain pun dpt saiz L..gedoboih ler mana badan yg comey2 nanti, kehkeh..

Aku ngan abg lak..mgkn lepas hantar dorang..terus gi jogging kat Bukit Larut kot? hehe..
Aduhaii..lama na aku tak jogging ni..hrp jgn nak pitam, udah ler.
Kalo tak jogging kat Bukit Larut pun..join jer budak2 ni lari lenggang kangkong 1.5km kat lake garden tu, hihi..

Nota;
-Hari ni aku mmg sebok betoi. Pagi2 dh masak dulu. Pastu touch-up sket2 gambo, pilih2 dan simpan dlm pendrive. Keluar hantar print kat Taiping. Terus gi amek akiss tp disebabkan tak reti nk bajet masa..aku kena tunggu setengah jam kat luar pagar sbb terawal sampai ler, hehe..

-Petang, hantar angah gi skolah..terus gi amek gambo yg dicuci pg tadi. Terus gi frame gambo 8x12, kemudian gi butik Enconie amek kasut raya akiss. Akiss sebok ajak ronda kat Padang Esplanade nak tgk persediaan yg pihak terbabit sedang lakukan. Teruja betoi anak dara aku ni, ish..ish!!


-Pastu, pusing ke arah Maybank Kamunting. Selain nk kuarkan duit...aku nk gi alter suar slack along kat Mission Boutique depan bank tu..kena RM3 aje. Jahitan dia pun kemas.


-Balik umah..aku buat derk aje kat gambo2 tu. Malas nk susun lagi, hehe. Tunggu ler dulu..sat2 gi laa, kan..hehe..


..TAMAT..

2 comments:

etuza said...

Asalam..dengan ikhlas nak bawa kamu masuk member elken ya...
Preoduk elken mantap..berkualiti tinggi.

ibuayu said...

wah untungnya..pelancaran kat sana ye..tu yg dpt tshirt...