Monday, July 4, 2011

Wajah2 1murid 1sukan 1Malaysia

2/7/2011 Sabtu
Jam 5.40pg dh kuar umah. Kuar ngan alza. Yui pun nk ikut tp kat sana nanti dia teman best fren dia yg ikut maknya seorang cikgu SM Convent Kota. Gi umah kak idah amek Filzah ngan Eqah..yg terlibat sama utk sekolah masing2.
Hantar Akiss dulu..mak aiii...teruknya jam kat situ. Sebenarnya bkn senang nk tgk kawasan Taiping ni jam...jam awal pagi sebelum dan sesudah Subuh lak tu..adeii. Manataknya..sekolah Akiss tu terletak kat area Lake Garden ngan sekolah SM Klian Pauh, SM Hua Lian, SK Klian Pauh dan SK KE VII (2)..Sebahagian jalan kat lake garden lak dh ditutup seawal pagi lagi utk Larian 1 Murid 1 Sukan 1 Malaysia. Pakcik2 RELA dh mula berjaga di samping polis2 trafik..adeii!!
Dh hantar Akiss...kuar ikut jalan Bukit Larut keluar hala ke Zoo Taiping..dan turunkan Yui & Filzah kat area dewan Kwang Tung/ Mahkamah tu aje. Jalan mmg dh tutup!!
Hantar Angah lak. Dia dh bising2..jam dh kul brp dh!! Hantar terus kat laluan short-cut kat belakang SK KE VII (1). Mmg budak2 menengah KE dh mula berjalan ke Padang Esplanade..punya laa ramai..Jalan mmg dh jam gila kat situ.
Hantar Eqah last skali. Dia pun dh risau jgk..cikgu nk mekap2 utk face arts sebelum TMGS Secondary berjalan kaki ke Padang Esplanade tersebut. Tgk lak sekolah dia mcm dh lengang..hehe..suspens jer. Aku kata...mesti dorang ada lagi tu. Betul ler..mmg ada lagi dh assembly pun. Tgh dgr bbrp pengumuman dari cikgu2 yg terlibat..huhu. Lega lah si Eqah..

Aku ngan abang pun..terus ler gi MASA Catering..makan pagi. Tp tgk dh byk lauk panas2 dh siap dimasak..terus ler makan nasik!!...kah..kul 7pg makan nasik!!

Balik umah..sempat on fesbuk jap baca status kwn2..keluar semula. Nak tgk apa yg ada kat padang esplanade tu, kan..

Sampai2 aje..budak2 baru sampai ke penamat. Pusing pun tak jaoh, 1.5km pun ntah smpai ke idak, ntah..hehe.

Dorang bkn lari pun. Jalan aje..psl ramai bebeno. Brp puluh buah sekolah berkumpul kat sini sekaligus!!
Tp mmg meriah ler tambah2 dpt kat sekolah yg suka bersorak2...semangat jgk ler dorang.

Ni eksyen je lari ni. Dh dekat penamat baru nak lari, hehe..

Sekolah agama kat kg. Jana Sambungan pun join acara ni..ok laa tu, kan. Jadi muslimah sejati bkn alasan utk tidak bersukan..

Antara RELA yg bertugas..
Tak sangka laa pulak..wlpn bkn ler berlari sgt pun..tp ada gak yg injured!!

Org ni mgkn media..wartawan atau jurufoto barangkali. Ntah apa ler diborakkan ngan RELA tu, hehe..

Lepas larian..ada acara futsal, tenis, netbol 3 sebelah, rock climbing dan cheer leaders.

Seteru tradisi..King Edward & St. George. Lawan2 kibar bendera, huhu..

MRSM Taiping pun join, hehe..

Yg muka ijo ni..dari sekolah St. George..

Gambar2 di bawah antara wajah2 yg di face arts, kan..ngee..

Kat Taiping..kalo merah itam ni..aumm..TIGERs dari King Edward tak kira laa sekolah rendah ke menengah ke, ngee

Aku wat entry ni psl tgk kat nuffnang..ramai sgt yg cari info dan imej acara kat Taiping ni..hehe.
Nanti..aku sambung lagi utk simpanan cintamaniszlite..hehe..
Sebenarnya, gambar2 ni aku dh simpan kat fesbuk utk tatapan fren2 aku yg ada jg dia antaranya terdiri drp kawan2 anak2 aku gak, hihi. Leh ler dorang tgk skali kat situ, hehe..

2 comments:

atty's said...

meriah betul nampaknya ..bagus kalo acara2 mcm ni diadakan selalukan..

ieda said...

bagus erkk akak program2 mcm nie dpt memupuk minat budak2 pada sukan dan kesepaduan sesama mereka kan ..
1 wajah satu malaysia ! :)