Wednesday, July 20, 2011

Petang ke Penang

19hb Julai 2011
Selasa

Semalam kitorang ke Penang selepas hantar angah ke sekolah dan selepas amek akiss balik dari sekolah. InsyaAllah, 3x berturut2 kitorang perlu ke Pulau Pinang dlm sebulan ni. Sbb, nak hantar print album custom kat sana. Seperti biasa, kalo nak ke kilang percetakan tu...kena ler naik feri sbb lebih memudahkan. Tak payah melalui jalan2 yg byk trafik light, sesak, sehala dan sempit...huhu.

Dh settle kat kilang percetakan...kitorang terus gi naik feri utk ke tanah besar semula. Mmg tak gi mana2 pun kat pulau tu selain ke kilang percetakan tu aje, ngeh2.
Masa pergi tu...kete kitorang masuk kat tingkah bawah. Tapi masa balik...turn kete kitorang dpt gi kat tingkat atas feri pulak, hehe. Jadi, gambar2 di bawah adalah semasa perjalanan balik...

Gi kali ni..bawak Yui skali. Dia tengah cuti-sem.

Biasa laa...naik feri mmg syok menikmati pemandangan luar sambil ditiup angin yg sangat berbahasa, hehe..
Akiss ni sebenarnya tadi berikat rambutnya...tp dlm kete dia tertido. Malas dh dia nk betolkan ikatan tu elok2. Tu yg dibiarnya mengerbang ditiup angin. Kusut ler rambut tu, akiss!!...

Sampai tanah besar...kitorang pun terus singgah ke Carrefour kejap. Kena sampai umah sebelum Maghrib...Angah dh balik sekolah. Dia balik petang tu pun...mintak tolong Piluih amekkan, hehe..

Malam tadi lepas Isyak..kuarters GSL kat Semanggol tu ada wat kenduri sambut bulan pose. Tapi tak dpt nk gi lah, letih dh..huhu..

Nota;
-Adeii..pening aku ngan 30hb ni nanti. Anak2 ada aktiviti sekolah. Abahnya pulak ajak gi Penang lagi, ish..ish..
-Yang pihak sekolah pun..Sabtu minggu last dh nk sambut Ramadhan pun ada nk wat aktiviti, adeii..

5 comments:

POSH76 said...

bessnyer kena angin laut

makdara TERdiva said...

ho yeah!
saya pernah naik feri ni sekali
tapi lamaaaaa dulu :D
tambang pergi balik masa tu baru 4 posen

Gieyana said...

apsal x roger2..kalau idak leh jumpa akak..print kt mn kak custom album tue? mahal x?

Cik Cookie said...

lamanya tak g Penang.
last 2006 masa keja ngan MINDEF.
rindu snagat nak jalan-jalan kta sana sambil makan-makan.

DeLLas said...

sekolah ngok ngek buat xtvt ari sabtu.. sian budak nk cuti jln2 dgn makpak.. uhuuhu