Wednesday, July 27, 2011

Promosi Puasa..bahang Raya..

InsyaAllah..beberapa hari lagi kita bakal menemui Ramadhan Al-Mubaraq dan menunaikan ibadah sebulan berpuasa di dalam bulan yg mulia ini.

Kalo bulan pose ni..jualan kurma akan memeriahkan suasana. Masa nilah sangat senang nk dpt kurma YuTa...atau kurma jenis best2 termasuk kurma fresh!! Kalo idak...kurma timbang kat pasar malam tu ajelah, kan..
**Akiss di samping perhiasan utk sambutan Ramadhan (stok kurma bertimbun2) dan sekaligus utk sambutan Aidilfitri (sbb ada props bakar lemang, etc...hehe).

Mana yg amek tapak pasar Ramadhan..mesti dh undi tapak yg dorang bakal kencang berniaga dalam bulan pose ni nanti.

Tp, seperti biasalah...belum masuk Ramadhan..promosi raya!! raya!! yang lebih hebat. Pakaian, barang2 mentah utk buat biskut, malah...jualan biskut raya pun dh ada..erm..tahan lama betul biskut tu ye??
Kalo berkaitan ngan sambutan raya tu..takpe lah lagi. Yelah, stoknya dh sampai..juallah kan..
Tetapi...promosi raya aidilfitri kat kedai komputer dan jualan murah utk laptop tu..ada kena mengena ke?? adeii..takkan lah raya pun nak laptop baru?? Lainlah kalo tiba2 rosak teruk, kan..huhu.
Waktu cenggini...mmg ramai yg amek kesempatan. Sendiri mau ingatlah!! Nak terangkan panjang lebar kang..mcm tazkirah ler pulak, hehe..

Nota;
-Aku tgk skang..ramai yg dh kurang apdet blog.
-Aku pun skang ni sebok sgt. Kalo ada masa, aku gi ler jenjalan kat blog kawan2. Ada yg aku gi singgah baca dan tgk N3 aje..dan kalo rasa tercuit nk kasi komen..aku akan cuba tinggalkan jejak kat situ, hehe..
-Isnin hari tu aku masuk Watson, Taiping cari bedak two way cake sbb yg lama punya dh clear nmpak bekas (hehe)...Kat dlm tu dh berkumandang lagu2 raya, adehhh..deh..
-Mgkn ada biskut jenis baru yg aku nk buat utk sambutan Aidilfitri nanti. Dapat resepi dari Hanim (kawan pertama aku kenal mula2 dok Taiping 16thn dulu, hehe)..Terima kasih Hanim.
-Hanim amek oder utk biskut tu....tp sbb dia baik hati...dia bagi resepi tu kat aku. Padahal, dia dapat resepi tu sbb gi kelas berbayar, huhu. Katanya, ilmu tu bkn leh bwk mati. TQ, fren..

3 comments:

ieda said...

ada masa2 tuu pasarraya nie dah ada lagu raya kan kak .. awal2 puasa .. pening ! ...

aah duk fikir .. biskut raya yg dijual awal2 tu .. masa bila buatnyaa ?? konpermm x tengngik ke ??

atty's said...

atty ler antara yg malas update blog skrg..kdg nak komen pun cam tade mood..tp klik like je

POSH76 said...

belum pun poser dah sibuk raya...