Friday, March 9, 2012

Karnival Visit Perak 2012 - Taiping

04hb Mac 2012
Ahad tengahari..

Hari tu lepas amek akiss balik tuisyen...kitorang terus gi amek along kat hostel. Nak outing..Mula2 maleh nk bawak along g outing psl baru sangat masuk situ..seminggu pun tak sampai, hehe. Plan asal cuma nk hantar seterika dan selimut aje.
Tp dia kata dia nk kena cas bateri kamera. Isnin 05 Mac tu Datuk Sheikh Muzafar nk datang sana. Ish..ish...
Pastu, aku pun pikir2...ye lah...boring jer jumpa2 kat dlm tu, kan...hehe. Bwk ler kuar sat. Leh bawak dia gi karnival Visit Perak 2012 kat Pdg Esplanade tu jgk..
Aku ralit tgk tudung...tudung..tudung...hehe..tgk aje laa. Kat sini terjumpa kak Yusni yg jgk sedang membelek tudung, ngee. Tp dia beli....aku tak, hehe. Aku ni takat tanya kat budak yg menjual tudung tu aje laa...aku tanya, kalo tak kat karnival ni...dia bukak gerai kat ner?? hehe...Dia jawab kat pasar malam Kamunting Sabtu pagi ada...Sabtu petang pun ada...hihi..

Ada gak pameran booth dari ATM. Along ngan angah mencuba menaiki kenderaan tentera yg digunakan utk ke medan perang, hehe..
Yelah...bkn selalu berpeluang utk mencuba menaiki kenderaan tentera ni. Anak2 tentera pun cuma leh naik trak gi sekolah aje, hehe. Dh ada peluang ni...jgn ler lepaskan peluang ye.
Mentang2 ler tok wan dorang dulu penah jadi tentera, kan..hehe..Ada ler semangat tu sket2, hihi..Tp budak 2 orang ni tak layak masuk bidang ni sebab dorang pakai spek. Power tinggi lak tu, huhu..
Gaya satria...harap gaya aje laa, kehkeh..
Ronda lagi booth2 yg ada kat situ. Try gak cari booth keropok dari Tronoh tp takde ler pulak, hmm..kalo ada mesti aku dh beli keropok kering dorang 2-3kg. Keropok kering dorang mmg best!!! Kegaringannya tahan lama....Tp takde ler pulak dorang amek bahagian kat karnival kali ni, mmm..Kena gi Tronoh ler beli, kot...hehe. Jom bang, ngee...
Ada jgk booth dari Pertahanan Awam.
Kat area booth ATM ni...lecah punyalah teruk. Berlumpur, berbau lak tu...masam...hihi. Bkn apa, tentera ni berdisiplin berkasut kilat, bertumit dorang tu...Bila kerap dok lalu lalang kat situ....dh mcm membajak ler tanah berumput kat padang esplanade tu, huhu..
Pameran senjata....ralit abg dan anak2 aku dok tgk kat sini.
Leh try pegang...mm...
Kat sini ada booth makanan, sudah tentulah...kan. Ada ler booth kambing panggang ni. RM10 satu bekas polisterin tu siap ngan sos sekali. Aku mmg tak reti sgt makan daging kambing ni...tp bila dh beli tu...try makan kat umah...sedap lak rupa2nya..takde bau kambing, hihi........................ABES citer karnival..

5 comments:

Kamsiah said...

tu dia aih...kambing panggang tergolek...terbaring baik punya....

Pretty Ryna said...

wah seksinya kambing tyu..buat terliur jerk

el said...

rajin tul kak n famili jln2 kt karnival tu eh..
wow ada kambing panggang.sodap tu kak
so kak pasni jd peminat kambing panggang lah eh hehe

wantie said...

last pergi karnival masa sure heboh kat batu kawan. pi ngan gieyana. sampai lenguh kaki & panas berfeluh feluh.

paih tu tak pi dah. rasa letih sesangat. hahahaha...

kambing panggang tu kalau husband t tengok mesti beli. dia suka benor ngan kambing

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

huishh.. lajunyer dia update.. berdesupp peginyer... hehehe...

kambing panggang tu mmg sedap.. akak pernah mkn gak..