Tuesday, January 19, 2010

LANGKAWI - Kompleks Mahsuri

Kemudian..kitorang ke Kompleks Mahsuri iaitu kawasan makam mahsuri yg dh berubah wajah tu.

Ayah tengah dok sorang2. Rileks2...
Pasal nak masuk dlm kompleks tak cukup masa dh.
Kitorang bawak ayah, mak, fadel & dayah kat sini pun sebab nak tunjuk kat mereka kawasan makam mahsuri tu dh berubah wajah. Dh jadi kompleks mahsuri..walaupun kat dlmnya masih sama, hehe.

Mereka sebenarnya dh penah masuk tgk makam dan rumah2 tradisi kat dlm tu. Cuma nak tgk perubahan luarannya aje. Tak masuk kali ni pun tak mengapa..

Tapi kat sini..uii..memang panas terik!!!

Apa semua tgh tengok dlm kolam ikan tu??
Uii..air dia hijau sgt ler. Disebabkan algae??
Sebenarnya..semua dok perati sekor katak itam. Sekali pandang..tengok betul2, tenung betul2..mcm dh mati.
Akiss kata katak tu dh mati..
Atuk kata, "TAK..KATAK TU IDUP LAGI!!"..
Akiss kata..katak tu dh matiiii..
Atuk kata, "TAKK..", hehe.
Dorang ingat nak baling ler kat katak tu..
Kalo katak tu idup..mesti dia bergerak lepas kena baling, hehe.
Jadi, along ngan angah carik batu kecik kat area2 tu..tp tak jumpa!!!

Tak puas hati..tunggu..
Ntah macam mana..tak lama tu..katak tu pun berenang2..ngee.
Atuk kata, Akiss kalahhhh!!
huhu..tak pasal2 je gi situ dok ngadap katak!!
Bukan masuk kat dlm kompleks tu pun, ngee.
Tp kalo masuk dlm pun mmg tak sempat dh. Nak check-out kul 12 nanti.
Tu pun aku dok sms kak Haszlena (tuan homestay) tanya kot2 ada org nak check-in ri tu. Tp kak Hasz ckp..petang tu takde yg nak check-in. Esoknya ada..

Kak Hasz ckp..nak kuar lambat sket pun tak mengapa. Huh!! lega betul aku. Baik tuan homestay ni.
Aku dh kompare ngan lg satu homestay dkt2 situ gak kat internet ni..mmg tak terlawan ngan keselesaan kat sini, hehe..Tu pendapat aku ler. Pasal kitorang ni bercuti bajet ekonomi aje, hehe.

Sekali pandang mcm fadel ni tgh amek gambar sendiri tp..
kalo 2 kali pandang..tgk pulak kamera tu..mcm dia tgh amek gambar kolam ikan tu je, hmm??

Jalan ke parkir kembali. Tadi tu sj2 buang masa, ngee..
Balik ni..nak mengemas bbrp barang yg mmg kena kemas last minute, hehe.
Pastu, nak sumbat barang dlm unser.
Unser kena trip 2x ke jeti, huhu..

Dari Kompleks Mahsuri nak balik ke homestay Tmn Nilam tu..rasa jauh sgt pulak. Mentang2 laa dh nak berangkat ke K.Perlis semula!!! hmm..

-sambung..episod akhir...BALIK!!!!

7 comments:

syarul/ acoi said...

suka la nengok gambaq2 kt blog akak.. nice pic! mmg photo grapar ke?

DeLLas said...

gi makam bkn nak tgk makam.. tgk katak pulok..

[-suziey-] said...

haha..pasal katak pn jadi tontonan yek..ekeke:p emm sy g langkawi aritu xg pn tpt ni..mls la nk jln kalu panas2.

J@J@ / Bini The Rock said...

ada lagi 1 episod ye?? wah tak sabar saya nak menunggu nih...

hehehhehe....

wantie said...

ha.. ha.. mana tau katak tu adalah putera katak pulak....

Memang dorang dah ubah bagainya kat makan mahsuri tu.

Akak tak pergi rasa air perigi ker.. orang cakap sejuk bangatttttttt

shi3la said...

wahhh jalannn sakan...

chantek2 la picture yang akak hambek kat saner....naik juling dah mater haku nie hahhh dok kebek balikk..huhu

POSH76 said...

kalu ingat balik citer mahsuri ni sedih kan....huhu...p sini mesti sedey gak