Monday, January 4, 2010

LANGKAWI - Wajah2 ceria.

Semalam selamat laa kitorang menghantar along kembali ke asramanya. Alhamdulillah ler..walaupun wajah along mendung..tp tidak bererti hujan, hihi. Seperti biasa, byk ler nasihat yg kitorang titipkan kat dia sebelum balik semalam.
Proses pendaftaran dah ala2 U. Kaunter amek borang, 3 kaunter pembayaran lain yg berasingan dan satu tempat serah borang, hehe. Kiranya semua tu kena melalui 5 kaunter utk mula 'sem' baru..hehe. Semuanya selesai sebelum jam 12.30tengahari. Alhamdulillah.

Permulaan 'sem' baru ni..kitorang leh naik dorm. Aku tolong ler ngemas apa yg patut kat locker dia. Along pelajar yg pertama sampai dlm dorm dia semalam. Dlm jam 4lebih..kitorang berangkat pulang sebab esoknya adik2 dia pun nak naik darjah dan sorang nak naik menengah. Semoga Along lalui kehidupan kat asrama dengan baik.


psst; sempat pekena nasik ikan bakar kat Baling dan pekena laksa pulak kat Padang Tamat. Opps, tak lupa beli kuih-muih kat Baling yg sedap2 tu, hihi..


sambung kisah ngan kena ngan tajuk..hehe..

Kitorang gi Langkawi ni bawak kamera lebih dari satu. Kamera slr, kamera kompek Olympus dan kamera video HD Pana. Fadel pun bawak satu kompek. Tu lom lagi ngan kamera hp lagi. Jadinya..bila dikumpul2 (tak campur kompek fadel)..gambar dh jadi 400 lebih semuanya..haha.


Sape dlm imej gambar di atas ni?
Jawapan: bonda ler..

Jenoh gak ler nak menjaga segala tok nenek gadjet ni. Tapi tak mengapalah..kalo dh minat tu..diangkut ke hulu ke hilir tripod pun tak kesah..

Petang ni...budak ni dh naik form 1 kat SMK King Edward VII, Taiping. Mmg bukan rezeki dia utk memperolehi keputusan UPSR secemerlang Along tapi...Alhamdulillah...Angah masih mampu melayakkan diri menjadi pelajar SMK KE dari tersasar ke SMK Klian Pauh.

Aku risau gak. Angah ni sukan kurang..kalo result UPSR pun kurang sgt...SMK Klian Pauh tu ler jawapannya, hehe. Tp..mujurlah ada rezeki dia kat KE. Semoga...dia mengejar peluang cemerlang utk PMR pulak.

Angah pun dh join 2x kelas taekwando. Semoga semakin tinggi dan tekad semangat juang dia. InsyaAllah.

6 comments:

[-suziey-] said...

g holiday bwk byk kamera xrugi..in case bateri abis ke ade backup..rugi kalu xde kamera lsgsung..ekek:p

waaa angah dh naik form 1..skolah KE lagi..bole la ari2 singgah tesco..ekekek:P insyaAllah..jgn risau kak..xsemestinya ank2 xcemerlang time peksa skolah xkan berjaya,..

POSH76 said...

ramai tul cameramannyer...mesti berebut nak amik gambo ni...

mesti sis sibuk bagai ni sumer nak masuk school

hepi new year sis

Gieyana said...

bestnya..nnt harus kupujuk si somi agar ke langkwi lagi..hehehe

Rinna said...

Bagus laa tuh bawak byk kamera..dpat laa ambik gambar byk..dan ambik macam2 aksi yg candidkan.. :) Cantik gambar2 yang diambil...

** atie + farid + aisyah ** said...

wahhhhhhh..... sukenye tgk org jenjalan... banyak nye kamera, bg ar satu... :)

wantie said...

Patut ler banyak koleksi gambar akak. camera banyak, cameraman pun banyak gak...

Angah dah form 1 yer. Ala kak, tak semua yang dapat result baik tu berjaya bila dah abis belajar kelak. banyak lagi exam menunggu. pulun in future pulak angah yer..