Tuesday, January 12, 2010

LANGKAWI - Tasek Dayang Bunting

Sampai sini...org mmg dh ramai. Dorang ni mesti naik bot dari Pantai Cenang ataupun dari Awana. Tu yg sampai sini dulu.

Sesi merendam kaki bersama ikan keli, hehe..(mcm yg ada kat shopping mall tu tp tu ikan kecik2 tak syiok!!)
Mmg geli kalo ikan keli ni lalu kat kaki kita..tp kitorang ni ikan kurang nak lalu pasal kaki kurang 'penyakit', hehe..
Kalo ada pun...penyakit nak berjalan aje, huhu..
Tapi mak aku tu..mmg penggeli betul.

Tgk..ikan2 keli ni lalu aje kat kaki abg pasal takde vitamin kat kaki abang tu. Keli tak suka!!! hehe.

Pastu ikan tu berenang pulak gi kat kaki2 yg menjadi 'tumpuan makanan' mereka, ngee..
Agak2nya...dorang akan jala ke ikan ni wat jual2 kat gerai makan, tak pun dorang jala..dorang sendiri yg bawak balik umah utk makan??...huhu..ngeri!!!!

Ayah salin seluar di bilik persalinan org pempuan??? haha..
Sebenarnya..bilik persalinan utk org lelaki tu org pempuan tengah dok guna.
Jadi...ayah guna ler bilik persalinan utk pempuan yg kosong tu, ngeh2.

Sesi mengatur barang2. Ada yg mengambil kesempatan menjemur seluar trek yg basah. Sempat kering lak tu, huhu..

Fadel memeriksa jaket keselamatan along.
Ayah baru nak pakai jaket..

Sesi membilas air masin dari Pulau Beras Basah sedang bermula.
Mesti badan yg melekit ngan air garam rasa kelegaannya..

Mak tak turun lagi...jap2 lagi ler tu. Tgh amek mood, huhu..

Seronok bermandi-manda di air payau di tengah2 pulau ni. Terasa kesejukannya walaupun hari tengah panas..

Pengunjung semakin ramai...

-bersambung utk episod...acara terjunan di tasek dayang bunting...

9 comments:

[-suziey-] said...

waa bestnye..bole mandi..masa sy pegi tu rugi sbb xramai yg nk mandi..maklumla..memasing dating..mls nk berbasah2kn..baik berpeluk2 ats bot..hahahhaha:p sy plak bawa aQeel..so mmg lagi la mals nk mandi..huhu.,.best jgk ek mandi kt situ..

lawakla..ikan keli xsuke xde vitamin ek?

Rinna said...

bestnya mandi manda kat tasik DB nie..sejuk je kan airnya.. tapi tu laa nak sampai ke tasik dari jeti makk aih punya laa jauh..sakit2 kaki dok mendaki dan menurun.. kan.. tapi memang seronok..:)

POSH76 said...

bestnyer gi tasik dayang bunting...ari tu pi langkawi tp tak pi pun....huhu

TokNabe said...

Kat sini belum pernah sampai lagi......
huhu.....sambil berendam tu ada orang pasang hajat jugak tu.. :)

mAr@ZiEy said...

kak..ape kate lps ni akk wat kos bajet utk holiday akk ni..coz sy pun plan nak g langkawi gak ni

abang said...

Hehehe.. jgn taktau.. alona ni ialah seorang holiday planner yg sgt efisyen..

wantie said...

sonotnyer spa ikan itu. geli tak? tak pernah try pun, walaupun kat sini banyak spa spa ikan.

takut geli ler...

atty's said...

kty tak sampai sana ....beshnya .lahai ..

DeLLas said...

kalo gi tp x mandi, buat rugi bpeluh je.. dah le panas..