Monday, January 18, 2010

LANGKAWI - Pantai Pasir Hitam

Pagi hari last tu..kitorang kuar lagik. Gi pekena laksa kat Pantai Pasir Hitam. Tp sebab kitorang mai awal sgt..kena ler tunggu laksa tu kembang pulak dulu. Tp kembang pun..tak berapa nak kembang, haha. Tp ok laa gak..makan ngan hidung yg kembang2 pasal kuah dia panas lagi, huhu..

Kat sini..bas2 rombongan jarang singgah. Kalo ada pun...bas tours yg ada aturcara melihat pasir hitam kat pantai tu.

Sebenarnya tujuan kitorang gi situ pasal nak beli ikan bilis. Kat situ ada ikan bilis baharu pasal kat area2 situ mmg tempat penangkapan ikan bilis yg berkualiti, haha..
Aku cerita ni ikut apa yg dokumentari Panorama TV1 tu habaq ler, ekekekek.

Ni ler Pantai Pasir Hitam. Tak panjang pun pantai dia yg berpasir hitam tu.

Kat sini kitorang pekena gajus panggang yg dibeli oleh Fadel tu. Sedap gak. Takde minyak, hehe..

Aku kat atas tu dok ngambek gambar abang kat bawah..

Abg pulak kat bawah ngambek gambar kitorang kat atas. Guna kamera hp dia aje, huhu..

Ayah beriya angkat tangan..tp sayup je nampak ayah tu, ngeh2.

Budak ni mmg antu laksa. Sama gak ngan angah. Dh berapa byk gambar kat dlm blog ni ada gambar dorang berdua pekena laksa. Cuma Along tu susah betul nak suka laksa. Org lain makan laksa...dia order bihun sup..huhu..

Kat sini kitorang beli key-chain ngan t-shirt angah aje.

-bersambung gi ke Petronas Quay..

Nota kaki;
Hmm..abg rajin pulak semalam apdet blog dia yg dh terlalu lama sgt bersawangnya tu..
Tp..Ok la tu, kan?? hehe..

7 comments:

atty's said...

amboi rumah baru ditahun baru ..

besh tgk gambar..

DeLLas said...

ikan bilis pun kaler hitam hehehe..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Langkawi? lama x pi....

[-suziey-] said...

pg2 mkn laksa? hahaa siap kena tunggu lksa kemabng..laksa tu dia baut sdiri ek..msti sedap..hehe

wantie said...

unik kan.. pantai tu pasir dia warna hitam.kalau orang mandi kat sana leh jadi hitam tak???

kalau leh jadi kaler hitam, hari biru gak tu...kik kik kik

POSH76 said...

kempunan nak gi sini...ajak Mr Y dia tak mo...huhu

besskan sis...ur vacation betul2 bess punyer

J@J@ / Bini The Rock said...

mmg kat situ pasir dia hitam ye kak??