Monday, January 18, 2010

LANGKAWI - Petronas Quay

Dari Pantai Pasir Hitam..kitorang gerak ke Petronas Quay. Hajat di hati nak gi masuk mini petrosains kat situ..tp..hampa...pasal rupa2nya hari Isnin depa tutup ler. Bukak Selasa sampai Ahad. Yg paling menunjukkan frust sgt tu..si Along tu ler, hish!! Mcm ler dia taknah masuk situ. Geram tul aku ngan budak nih!!

Takpe ler..ada rezeki..cuti sekolah tengah tahun nanti leh gi petrosains kat KLCC tu ngan ayahngah, makngah, wan ngan atuk skali, hehe...Lg puas hati..

Dulu dh gi Pusat Sains Negara..tapi masih tak berpuashati kalo tak masuk petrosains kat KLCC tu lagik!! Pasal ramai yg kata masuk situ, best!!!

Ni ler pemandangan dari atas bangunan kat Petronas Quay tu. Cantik je nampak kapal2 layar tersusun di pengkalan ni.

Dah takleh nak masuk mini petrosains tu..kitorang turun ke bawah. Nak snap2 gambar.

Tapi Fadel ada lagi kat atas nu...
Sedang menemankan Dayah..

Ni aksi menunggu sambil menghayati keindahan pemandangan kat situ.

Fadel ngan Dayah dh turun dh tu.
Tp dorang nak snap gambar berdua dulu kat atas tu, hehe..
Kamera taruk atas tiang..Fadel tgh ready nak lari menerpa cinta hati dia, huhu..
Ready....set....go!!!

Acara bergambar beramai2.
Gambar mula2 ada Fadel.
Gambar kemudian ni ada abg pulak.
Tak bwk tripod..kalo ada pun..maleh nak bukak tgh2 paneh ni, ngee..

Ayah menunjukkan stesen kereta kabel yg terdapat di atas nu...

Mana nya ayah???
Tuuu......

Yg ni..ayah menunjukkan aksi bagaimana nak terjun ke dlm air tu, hehe..

Tujuan aku letak gambar tak abes2 masa ke Langkawi ni bkn apa..gambar kenangan tu byk sgt. Tak simpan sini, syg je.
Lepas tu..kalo bercerita aje tp takde gambar..tak syok gak, hehe. Sebab aku ni suka membaca dan nak tgk gambar utk dibelek, ngeh2.
Kalo baca novel takde gambar..sehari je leh abes 450m.s tu, ngee..
Sebabnya takde gambar nak dibelek..kuikui..

-bersambung lagik...lagik 2 episod aje, huhu..

11 comments:

wantie said...

masa kami pergi KLCC tempohari, Petrosains tutup plak. Nak bagi Amirulmandi kolam kat situ, Kolam plak tengah di cuci. memang tak der rezeki ler...

Pusat Sains Kat Kedah tu pun tak berpeluang nak masuk lagi...

Rinna said...

Fuuuhhh..cantik2 gambar2 yang diambil..kat Langkawi.. seronok cuci2 mata..iyelaa nama je pernah jejak kat Langkawi..tapi ada tempat yang tak dpt nak gi terjah ke situ.. :)

POSH76 said...

tempat ni mmg sgt2 santek cam oberseas kan...hehe

makdara terdiva said...

x pe kak..citer jerr..sy suke..berape ratus episod pon sy folo..ngeh3x

tp kat petronas quay neh mmg best..mcm bukan kat mesia..kan kak..kan?kan?kn?unhe

ikiqzana said...

xpe la sis.. ada masa dtg kt petrosains KLCC.. kasihan gan along.

cantik betul permandangan kt situ..

etuza said...

salam maniscinta hehe! saya gelar anda macam tu, lagi best. Aik macamana dpt lawat laman saya sedangkan maniscinta tidak link pun etuza tu..hehe saja nak tanya, best tengok anda di langkawi..terasa sangat nak pi..tau.

pak long said...

salam...
amboi best aaa makan angin...gambaq pun jelas elok....

DeLLas said...

over la ayah tu hehehe..

DeLLas said...

ayah tu beraksi over lak hihihi..

[-suziey-] said...

hahahaaa..lawakla..akk merakam gelagat org..sonot gk tgk..ekekeke:p
emm ye la..aabadikan kat sini harusla ade gbr..br la menarik kan..hehe

Delimasari said...

tmpat kapal22 tu mmg cantik kan...
mcm kat luar negeri