Thursday, January 7, 2010

LANGKAWI - Rumah Api di Pantai Kok

Lepas dari Oriental Village..kitorang singgah kat Rumah Api Pantai Kok. Memang cantik kawasan tu.
Beberapa kali gi Langkawi ni...singgah sini mesti tengah matahari memacak belah atas...(tengahari ler tu, hehe). Tapi kali ni gi...ada rezeki singgah sini masa dh petang2 nak masuk senja. Pergh!! lagi cantik pemandangan.

Ada ler kapal layar, bot ala2 pelampung dok kulu-kilir kat tepi2 tu...best2.

Ngan badan melekit..masih leh berposing tang sini...

Abg ler yg ngambek gambo. Malas nak kuar kan tripod pasal nak cepat, maklum ler dh senjakala, kan?? hehe..

Nampak imej abg yg sedang mencari sudut2 menarik utk dirakamkan.

Kat arah laut nampak beno dh senja nan merah..tapi...

menghala ke darat...ok lagi haa!!! Siang lagi...hehe..

Ke arah lautan...nak masuk Maghrib dh ni, hihi..

Ayah dan along sempat berposing tepi unser, di depan rumah api..

Bangunan merah tu...
Tu ler tempat penggambaran Anna & The King. Sebelum ni dijadikan mcm muzium. Nak lawat..masuk kena bayar RM2 tp skang dh tak terjaga. Cenggitu je tinggal..sayangkan??

Budak2 ni sebok membaling batu ke dlm air. Tp kena tegur ngan atuk pasal ngacau org mancing tepi belah sana, kat betul2 tepi umah api tu..hehe

Tak jadi dah nak baling batu, ekekek..

Ni pulak sesi ayahngan dan makngah bergambar ngan kompek dorang.
Nampak ler abangku syg tengah melangkah ke tepi lautan, wu!!

Ada ler satu keluarga kat tepi tu membentang tikar, bawak bekal...memancing. Ramai ler ahli keluarga dia. Agaknya mmg semua tu kaki mancing ler. Mesti ikan best2 ada kat sini, kan?? hehe..

Seronok kan dpt menikmati pemandangan yg indah cenggini. Rasa nak gi berkhemah semalaman lak kat Teluk Senangin lagi. Kat situ...matahari terbit leh tengok...matahari terbenam pun leh tengok. Tp tak tau ler bila nak buat aktiviti cenggini. Sejak dua menjak ni mmg sebok ler ujung2 minggu, ekekek..

-bersambung pulak xtvt di hari kedua di Langkawi..
-sori ler...punya ler pjg n3 gi bercuti. Tu baru gi Langkawi..kalo gi Switzerland main salji, gi Disneyland kat Tokyo..uiii...aku tak tau ler. Agaknya 3-4 bulan punya n3 ler tu, hehe..

10 comments:

J@J@ / Bini The Rock said...

huhh kak!
SAYA SGT SUKE LA TGK GEGAMBO YG AKAK N HUBBY AKAK AMEK...

dan skrg saya dah terikut2 jejak langkah akak laa..suke amek gambar.

Tapi siyes..lawo betol 'tembakkan' akak n hubby...

zura@iwan said...

suker la tgk gmbr2 akak...cantiknya di wktu senja ituww...

DeLLas said...

bila nak abesnya kalo gambo skeping2 nak taruk hahaha..

Rinna said...

Cantik2 gambar yang diambil.. kelas gitu.. :)

ikiqzana said...

mmg la tersngt cantik pic kt sini..

bkn sis je g Disneyland 3-4 bulan wat n3.. zana pun sama... hehehe.

Gieyana said...

cantik kan..nice shoot!

POSH76 said...

mmg cantik tul ler gambar...puas tngkkan...nak2 time sunset tu

ni baru2 betul vacation bess2

atty's said...

rumah api tu lah tmpt lokasi..utk movie my spy ..kty ade lalu ..tp tak singgah pung.

wantie said...

Pandai akak tembak gambar engin boat tu. gambar alunan ombak akibat laluan bot tu nampak cantik bebenor..

I like..

MaizaC'Joe said...

salam my lovely sis Alona

wah.. citer pasal langkawi g nie.. memang best kan..picca semu cantik la.. nice...