Saturday, April 21, 2012

Angah & Akiss grading lagi...

20hb April 2012
Jumaat

Malam tu ada grading lg. Grading kali ni mmg berjalan ngan lancar. Tarikhnya pun takde tangguh2 mcm grading dulu2. Dapat tarikh, isi borang...sampai masa...jalannnn!!!

Kitorang keluar awal sebab Akem tak dpt uniform lagi. Uniform dorang oder sampai lambattt..tambah2 pulak Khamis tu kurier tak jalan sebab cuti keputeraan.

Kat gym...Akem salin uniform.
Angah dan Akiss dh gi kat tempat berhimpun....aku ngan abg dok teman Akem kat dlm gym tuko baju dan tolong Ivy tulis rekod pengambilan uniform.
Abg pun amek kesempatan exercise kat gym malam tu. Ada ler 40 minit cenggitu kot. Pastu, teman aku tgk acara grading tu, hihi.

Dorang tgh dengar taklimat dari sir Chandran..
Sebelum mula grading dorang stretching terlebih dulu....
Mula2 white belt dulu. Giliran awal adalah budak kecik2 dulu...
Dh abes white belt, baru lah yellow 1, kemudian yellow 2, kemudian green 3 dan sebagainya.
Kali ni peserta yg grading takde dari kalangan red belt dan black belt....Ramai yg dh red belt dah black belt utk grading yg sebelum ni. Dorang pun tak berani lg nk amek black belt peringkat seterusnya. Tambah2 pulak yuran utk grading black belt mmg tinggi dari grading utk belt2 yg rendah ni, huhu..

Kat bawah ni gambo Akem tgh grading...Mujur laa kebetulan masa akem masuk team ni ramai jgk budak2 lebih kurang sebaya dia. Takde ler dia rasa rendah diri & malu2 grading white belt ngan budak2 sekolah rendah, hehe..
Chaiyuttt!! (tak tau ler betul ke idak ngeja perkataan ni, ngee)
Akem yg belakang dekat ngan pintu kuning tu, hehe..
Budak depan 2 dari kiri tu mmg hebat. Aku rasa dia ni leh laa dpt terus yellow 2...hebat dia.
Kat bawah ni lak...turn Angah. 
Angah dan grup yg ni last grading utk yellow 2..
Malam grading ni aku tgk angah buat lebih bagus dan bersemangat dari grading yg tahun lepas. Sejak2 tu dia berusaha menguatkan otot2 dia ngan selalu pumping kat umah, selalu main dumbell kecik kat umah...walaupun badan dia kuruih cekeding, hihi..
Suara angah pun kuat malam tu...
Sir yg memberi arahan dan Master yg sedang menilaikan persembahan peserta.
Sori lah, amek gambo guna kompek cenggini ler ye..pergerakan tak dpt nk capture jelas, hehe.
Ok, turn Akiss pulak..
Akiss ni dh satu ke depan dari Angah ni bkn apa...akiss yg join dulu team ni. Angah masa tu tgh persediaan nk UPSR. Dh abes UPSR baru angah join kelab ni.
Ready...
Belakang2 dan tepi2 tu mmg ramai parents dan ahli famili dtg tgk grading..bg sokongan, amek2 gambo, kan!! biasa lah tu, hihi..
Hepp...hepp!!! jerit kuat kuat. Bkn jerit2 biasa..jerit guna suara dari dalamm...
Utk green belt...mmg ada ujian ni...
Dh selesai Master memberi teguran pd pergerakan2 salah yg kebanyakannya peserta lakukan serta kesimpulan pd keseluruhan...maka sesi bergambar pun diadakan..
Amek gambo ni..ada yg lg elok tp kat hp angah ler pulak...ni dari kamera kompek akiss, hehe..
Selesai bergambar...bersalaman ler ngan sir dan master..
Maka, berakhirlah sesi grading utk kali ni. Keputusannya seminggu dua lagi.

Sekian..

Nota Alona:-
~Apdet blog ketika keletihan. Hentam kromo aje lah entry ni, huhu..

2 comments:

ieda said...

wah2 rasa macam saya lak nak joint kak .. seronok nie
hurmm bagus2 .. saya kalau anak2 ingat zahrien kutt nak suh masuk nie ;)

ps : akk saya buat semua ikut tutor kat blog adik nie kak ..
slow2 akk tgk ye ..
http://www.lyssasecret.com/

wantie said...

semoga berjaya utk angah & Akiss.