Wednesday, April 18, 2012

Training utk grading..

17hb April 2012
Selasa

Bukan aku yg gi training tu...tp Angah ngan Akiss tu ler. Dorang kena gi extra training utk grading taekwando hari Jumaat malam Sabtu nanti. Training tambahan inisiatif dari master dan intensif utk pelajar2 sebagai persediaan utk grading. Trainingnya hari Isnin, Selasa & Rabu minggu ni tp aku cuma bawak dorang gi hari Selasa jer sebab aku ngan abg gi gym hari tu, hehe..
Ni utk budak2 yg yellow 2...ada ler angah dlm grup ni. Akiss dh Green 3..dok lepak ler tepi tu dulu. Belum turn dia lagi.
ONE, hepp!!....TWO, hepp!!! THREE, hepp!

18hb April 2012
Rabu

Hari ni kitorang sepatutnya tak gi gym...selalunya gi Selasa ngan Khamis. Tapi disebabkan Khamis sok negeri Perak cuti..maka gym rakyat ni tutup ler. Tu yg gi hari ni ganti utk hari esok, hehe.

Kebetulan semalam Akem takmo ikut gi training...adalah alasan dia. Tp Master Jiva soh bgtau dia...kena datang jgk training pd hari Rabu. Dia nk tgk gerak langkah akem sebelum tiba hari grading tu. Nak pastikan Akem betul2 boleh buat dan boleh lulus. Yelah, kalo gagal...rugi lah kan. Bkn selalu ada grading, dh ler tu skali grading RM30 kena bayar. Mcm Akiss yg dh Green 3, yuran grading dia kena RM35...adess.

Jd, petang td...kitorang gi gym bawak ler Akem skali serta borang dan yuran grading jgk.
Akem ngan budak kecik, hehe..
Sebenarnya ramai budak besar (remaja) yg masih white belt yg akan amek grading jgk Jumaat ni...tp dorang petang semalam dh mai training. Jd, hari ni tinggai budak2 kecik yg semalamnya masih tak berapa bagus...kena dtg lagi utk hari ni.
Sebenarnya jgk...ramai budak2 kecik white belt petang td...tp masa dorang training depan master, Akem dok dlm gym gi punching bag, dh ler terlepas keretapi, huhu...
Jd, kena ler tunggu turn yg last skali, kehkeh...

Sekian...

Nota Alona:-
~Nanti malam grading betul2 Jumaat ni...aku amek gambo lg, ye. Mmg tiap2 kali grading pun aku amek gambo dorang ni, hihi..Utk kenang2an..
~Mmg ramai ler nanti mak bapak yg dtg tunggu utk tgk anak2 dorang amek exam seni mempertahankan diri ni. Tak kira lah anak dia masih kecik ke atau pun anak dia dh tua2 mcm anak2 aku ni, hihi.
~Naper laa Kompleks Rakan Muda dh tak on wi-fi dorang waktu malam masa ada training taekwando. Leh gak ler aku lepak2 sambil2 tunggu dorang abes grading tu ngan berinternet kat situ, cis. Kalo on pun bknnya kompleks kena bayaran tambahan pun. Byr mcm tu jgk...Dulu ada wi-fi waktu malam tp sejak pengarah baru ni takde dh ler...Mmg tak prihatin, hmm..

4 comments:

etuza said...

bersenam untuk kesihatan ya..
Semoga ceria, kami semua sihat2 ya..tq ke blog pesona.

Kamsiah said...

esok malam la ya...
anak saya masa sek rendah dulu pun join jugak..pastu tinggalkan mcm tu ja...sayang beli unform segala...

wantie said...

wah.. best ni. dah nak grading yer. syabass.

fuh kak, best tu pergi gym. T tak pernah pun pergi. dok gym kat umah ni ngan 2 org anak tu pun dah berpeluh peluh. hahaha..

Gieyana said...

Bestnyer...kat penang nie x tau kt mn tptnya...idak leh msuk gak! Ekekekek