Wednesday, April 25, 2012

Oh, sijil!!!!

Assalammualaikum,

Semalam, masa aku dh kunci umah nk gi amek anak2 balik sekolah...ternampak ler ada surat kat peti surat umah kitorang ni. Sampul besar kaler cekelat. Terpikir gak, siapa laa punya agaknya, ye?? Bila dh diambil...tgk2 nama aku. Erk?? pesal lak aku dpt surat ni??
Woho.....!! baru aku tingat.. Ni mesti siji kelas wat cupcake ri tu ni!!! emm, tgk cop Taiping..konpem ler tu, hihi..

Aku tak bukak lagi sampulnya. Bila dh amek angah dan masa nunggu Akiss nk keluar dari kawasan sekolah..baru laa aku bukak sampul tu...

TARAAA!!!
Masa dpt tu dh terkelepet2 dh sijil ni, ish..ish..
Tapi nama kursus tu program latihan kemahiran tidak formal...hahaha...mmg laa tak formal pasal belajar beberapa jam aje. Kalo formal tu....jenis yg berhari2 utk wat bisnes tu dgn bayaran yg lagi mahal kalo tak berkaitan ngan MARA, kan..hehe..

Tapi tak mengapalah...dh dpt gi belajar tu pun ok dh. Pengalaman berharga wlpn balik dari kelas tu aku tak nah lg mencuba wat cupcakes + icing cenggitu, kehkeh..
Skang sebok pilih2 gambo, mengedit gambo dan hal2 sampingan penting yg aku sengaja cari sendiri, kahkah...

Dpt sijil ni taruk dlm fail aje lah. Aku ni surirumah sepenoh masa...dh lama tak dpt sijil2 dh selepas sijil kahwin, kuikui...
Uppsss.....baru tingat...3-4 tahun lepas penah gak dpt sijil....sijil penghargaan sebagai AJK PIBG sekolah rendah along & angah, hihi..

Sekian.

Nota Alona:-
~Mcm leceh sket ler bila blogger.com ada pembaharuan ni. Susah laa aku nk ejas gambo atas ke bawah...bawah ke atas....ish..ish..

5 comments:

atty's said...

kty pun aritu pening gak ngn blogger.com baru nie..

takpe..kumpul sijil2 byk2..dapat ilmu..nanti sng leh praktikan apa yg dah belajar

Kamsiah said...

yang penting ada mninat...buat kemudian hehe

el said...

sijil kapkek ritu ke hehehe

wantie said...

kena pektis le kak wat cupcake. sebab nak deco kat atas cup cake tu susah gak woo. kalau tanga jenis ngeletor tu . punggahhhhhhhhhhh.

betui tu kak. tak biasa agi ngan style baru blogger.com tu.

nak edit gambo susah. nak tulis di antara gambar tu pun susah. bila enter ke lain dia pergi. hish. nanti bila expert yg ni dia tukar yang lain pulak.

sue-ab said...

best nya dapat belajar buat cupcake..teringin gak saya nak belajar tp masa tak mengizinkan...1 hari nanti pasti insyaAllah...huhuhu..