Monday, April 23, 2012

Oh, pagar!!!

22hb April 2012
Ahad

Takde apalah. Sj nk citer psl pintu pagar aje pun...pintu pagar umah kitorang, hehe..
Rumah kitorang ni mmg kat atas sebuah tanah lot. Sekali pandang mcm sebuah rumah tetapi sebenarnya rumah tu terbahagi kepada 2 bahagian. Ala2 semi-D gitu, hihi. Umah kitorang dan kakak sulung suami aku sebelah menyebelah, hehe.

Berbalik pd tajuk....hari Ahad ari tu kitorang keluar gi cari duit. Ada job kat Parit Buntar....utk kenduri aqiqah dan cukur jambul cucu kepada seorang yg berstatus Datuk/Datin. Meriah majlis tu...bkn cucu beliau aje yg berendoi...tapi ada 6 lg bayi yg lain...iaitu dari kalangan saudara-mara dan jiran2 yg nk menumpang majlis berendoi cucu/baby dorang sekaligus. Macam majlis kenduri kawen dh gayanya siap ada 2 buah pelamin. 1 pelamin berendoi...1 lagi pelamin utk belah mulut.
Pastu, siap ada sukaneka 5-6 acara utk kanak2 lagii!!!

Balik dari majlis tu dh jam 4.30ptg...terkejut tgk Yeop tengah mengecat pagar umah keseluruhannya. Hmm...berseri laa nampak pintu pagar rumah kitorang tu, hehe.. 
Pintu pagar ni sebenarnya dh berusia 17 tahun lebih dh..tp masih tegap utk digunakan.
Kaler asal...itam...tapi Yeop dh tukar kaler ni..
Timakasih laa kat Yeop. Dpt gak ler aura seri utk umah ni, hehe..

Nota Alona:-
~ Yangg, jom cat umah kita gak!!! kehkeh......

1 comment:

atty's said...

rajin yeop tolong cat..dah nak raya ni leh cat umah lak