Wednesday, April 11, 2012

Roti keluaran terbaru..

Roti ni keluaran terbaru, Massimo. Pertama beli beberapa hari lepas. Beli yg kecik aje..RM2.50 sebuku roti tu. Sedap rupa2nya. Lembutttt aje rotinya...setiap keping tebal sedikit dari roti gardenia.
Masih tak byk kedai yg jual roti ni..kat Tesco, Econsave pun aku tgk tak jual lg roti jenama ni, hehe. Aku beli kat Kedai Runcit Saburgani...kedai yg juga menjual roti Mighty White dan Gardenia..Mmg sebelum ni aku suka beli roti dari 2 jenama ni aje..hehe...
Td, nampak kat deretan kedai majalah di BOMBA Taiping tu..ada gak terjual roti brand ni..
Kali kedua beli...beli yg panjang terus. Nk buat roti bakar santapan di petang hari...
Roti keluaran dari syarikat baru...yg panjang ni RM3.40 sebuku...
Diharapkan selama2nya laa roti ni berkualiti. Jgn laa mula2 promosi aje rotinya sedap dan berkualiti tetapi  lama2 nanti makin tak sedap sebab nk cut cost, nk untong lebih....kalo tak sedap...mmg aku tak beli dh ler lepas2 tu.

4 comments:

Anonymous said...

Nie la riti keluran sykt cina yg nak jahanamkan gardenia kepunyaan melayu. siap ada fb lagi utk sabotaj gardenia.roti nie dikuarkan oleh robert kuok sbb tak puas hati gardenia tak mau beli tepung n gula dari dia.tepung yg dihantar ke gardenia di letak bahan yg tak sepatutnya n harga gula di manipulasi.so mgtment gardenia tak mau beli tepung n gula from robert kuok.so robert kuok buat roti nie dgn harga yg sgt murah utk jatuhkan gardenia. cite nie dah lama dah harap kita bersatu utk sokong produk org islam melayu

DaiADellas said...

betol kata2 si xde nama di atas tu.. roti nie khas utk jatuhkn gardenia yg telah diambil alih oleh org islam utk selamatkan umat islam dr makan tepung yg sama standad dgn makanan babi hasil otak 'pandai' robert kuok tu..

cina2 seme xnak beli gardenia dh.. sbb org melayu@islam dh pegang syarikat tu..hrp kita sm2 sokong produk gardenia nie sbb yg M nie, tepungnya dr China.. Gardenia, dorg guna tepung dr Bernas.. InsyaAllah xde blench yg bahaya tu.. :)

ALoNa CintamaniszLite said...

Owh, iye ke?? thnx for info...Mana ler nk tau, huhu. Tp Gardenia masih tetap dibeli jgk..cuma terkadang nk try ler produk baru pulak, kan..hehe..
Tp dh bgtau cenggini..takpe ler. Mgkn betul ler kot psl ia keluaran sebuah syarikat tepung tu tgk kat plastik dia, mm..

Sebelum ni dh lama tak penah2 pun beli roti cap High5...yg penah ada isu gak sebelum ni..kepunyaan tokey cha ya nun alip gak...

Ok lah..mari sokong produk org Melayu Islam...Lupakan cap ni..

wann shoppe said...

beli gardenia aje :)