Sunday, May 20, 2012

Anak kucing Akiss yg baru...

19hb Mei 2012
Sabtu...

Pg tu...kitorang tak jogging. Keluar gi sarapan pagi roti canai..abg pekena capati jantan kat kedai Hussein ke Brahim ntah ler. Aku pun tak pasti nama sebenar kedai mamak ni, huhu.

Dh gi meronda pasar tani beli daging ayam, wafer stoberi (utk along) dan 2 helai tudung (aku selai, akiss selai, hehe. Aku punya lg murah dari akiss, alahaii)....kitorang pun gi kat parking kete dan mesti melalui kedai Hussein tadi. Aku tak dgr pun abg terjerit2 panggey aku, hehe. Rupa2nya nk soh aku tgk 2 ekor anak kucing yg dok kat atas meja tepi kedai mamak tu.
Tgk mmg comey...sekor kaler putih tompok2 itam dan coklat, sekor lagi kaler itam kelabu ni lah. Abg dh tanya kat pekerja kedai mamak tu..dorang kata mmg takde sape punya. Nak amek anak kucing tu amek lah. Kesian katanya...mak dh takde, mm..
Amek ler bawak balik. Kang nyesal lak tak amek, hehe..

Dh bawak balik...taruk dia kat dlm kandang kecik kat belah atas.
Odi dan sekor lagi dh dok skali ngan Togey & Nami dlm kandang 2 tingkat tu. Depa pun dh buat si Odi tu mcm anak angkat depa dh, huhu..

Yg putih tompok coklat/itam tu...mak mentua aku dh amek. Tak larat nk bela kucing byk2 kitorang pun, huhu. Mak berkenan...mak amek ler bela. Yg tu pun kepala bulat, telinga pendek, betina. 2-2 pun betina.
Kitorang nk bela ni pun sbb nampaknya mcm baik aje anak2 kucing ni. Harap2 leh jd pengganti Tomei lah wlpn yg berganti tetap tak sebijik sama , huhu...

Nama kucing ni?? mm..abang tu senang2 aje nk bagi nama tp aku kata kali ni bagi ler along lak yg bagi nama. Tp tu lah..budak2 ni kalo nk bg nama kucing...mesti nk amek watak2 dalam siri anime One Piece!! Kalo ayahngah ngan makngah dorang lak..amek nama dari watak katun Shin Chan. Hah, elok ler tu!!

Mula2 along dh bg satu nama (watak dari citer One Piece tu lah)...tp aku tak sukalah, tak sesuai...hehe. Along pilih lg...Kali ni amek aje lah nama tu, hehe. Kang soh dia bg nama byk2 kali tp tak terima kang...kecik lak ati dia, hihi. Udah ler rupa anak kucing ni along tak tgk lagi, hehe. Nak mms, hp dia kat hostel tu bkn jenis leh mms, ngee..Along bg nama ni pun melalui sms ngan angah aje, hehe..
Akhirnya nama anak kucing betina ni...Vee..singkatan dari nama BiVi...salah satu watak jgk dalam One Piece.

Sekian...

Nota Alona:-
~Naper ler bila ngadap pc buat keje ngantuk aje rasa. Tp bila ngadap mende merapu tu..ok lak?? adeii..

3 comments:

mamawana said...

Comelnyer... mama nak sekor....heeee

DeLLas said...

napa tak letak nama kuro?

POSH76 said...

ala2 tomei sgt...kalau jaga baek2 insyallah leh debab ni