Tuesday, May 1, 2012

Odi - Si anak Chichi..

Hari ni adalah hari cuti sempena Hari Pekerja 2012.
Aku, abg dan angah gi jogging kat Bukit Larut. Akiss takmo ikut. Dia dok umah settle kan si kucing2nya.
Gi jap aje...sampai pondok 2 dh turun semula dan terus balik. Takde singgah memana pun.

Sampai umah...online sat. Pastu rileks2.
Akiss bawak masuk Odi...anak si Chichi..Diletak kat atas kerusi yg aku selalu dok masa hadap pc, hehe.
Kamera pun ada berdekatan...jd takde keje..amek ler gambo si Odi yg tidak bermuka bulat ni, hehe.
Tali tape tu mmg ada kat situ. Sebelum tu dok ukur angah..ingat nk beli baju melayu online. Tp, takde laa pulak ukuran yg sesuai ngan angah...baik saiz paling besar utk kanak2...mahupun saiz paling kecik utk dewasa, aduhaii..Kena tempah jgk ler gayanya mcm ni.

Malam ni aku dh bgtau abg nk ajak gi Kamdar atau Nagoya. Nk tgk kain. Kalo ada berkenan terus nk beli. Balik Bentong nanti leh terus tempah kat kawan mak utk baju melayu tu. Utk baju aku ngan akiss...leh tempah kat Kak Hawa aje.

Hari ni tak byk aktiviti menarik lah pun. Tengahari td sempat ler jumpa ngan pengantin utk serah album custom dorang. Petang baru aku sempat nk masak ala kadar. Angah ngan akiss tolong belah ikan bilis. Aku lebih suka beli ikan bilis jenis besar2 tu dan balik umah dibelah 4...ikan bilis jenis tu mmg sedap dan murah dari ikan bilis yg siap dibelah2 tu.

Hari ni tak gi jengok along pun sebabnya Khamis ni along nk balik...cuti 5-6 hari gak.
Hari Ahad hari tu aku sempat masuk sana utk serah gambar passport yg along perlukan. Form 4 ni mmg byk tul guna gambar, huhu.
Kali ni print sendiri aje. Dh beli kertas khas utk print gambar tu, jimat ler RM13 kalo nk print semula satu set gambar passport kat kedai, hehe..
Masa aku jumpa along tu...dia tengah bertungkus lumus menyiapkan homework yg cikgu dh bg khas utk cuti 5-6 hari tu. Dia takmo bawak balik buat kat umah masa cuti. Hai lah...Along...Along!!! kehkeh..

Sebenarnya, keje ngedit gambo tgh banyak ni. Tp kena ada waktu senggang gak laa utk wat mende lain. Abg dh ajak cuci kete jap lagi, huhu.

Sekian...

Nota Alona:-
~N3 ni sebenarnya mengenai aktiviti di hari Cuti Pekerja, hehe. Takde ler psl si Odi sgt pun, kehkeh..

6 comments:

Abeli Rosli said...

Salam.. lama tak dengar khabar berita.... harap sihat hendaknya...

Abeli Rosli said...

Salam.. lama tak dengar khabar berita.... harap sihat hendaknya...

Kamsiah said...

matanya bersinar bbagaikan guli....

wantie said...

tengok tali tape tu ingatkan akak dok ambik tempahan baju raya.hehehe..

anak kucing tu tersangat la gebussss. kalau dapat kat aleesya habis dia penyek penyek..

POSH76 said...

comeinyer tuceng tu!!

ieda said...

alahhh comelnya kak
saya tetap heli nak pegang
kalau ada anak2 saya memang saya larang pegang .. x tahulah kenapa
gelii tuhan sahaja yg tahu
huhuhu

ps : ehh aah lahh rita tuu sama tua dgn saya lah kalau tahun 76 kak ekekekek