Wednesday, May 9, 2012

Menang Housewarming Gift MyPerodua Fanpage..

Hmm..seronoklah hari ni sebab tak sangka lak tetiba pos laju hantarkan hadiah dari myperodua iaitu sekeping kad Touch & Go bernilai RM98. Mm...mmg seronoklah kan. Dh laa tak penah beli pun kad touch & go utk kegunaan sendiri sebelum ni, sekali dpt ada nilai RM98. Terima kasih PERODUA.
Dh abes2 tu nanti kena top-up sendirilah, ye..hehe..
Kitorang sebelum ni..kalau lalu hiway masa nk bayar tol...selalunya masuk lorong tunai aje lah. Kena queue punnn....queue lah...kehkeh..

Inilah hadiahnya..
Thnx Perodua...
Aku mmg dh lama laa liked fanpage myperodua kat fesbuk tu. Selalu ler tgk iklan housewarming gifts yg dorang anjurkan setiap hari. Ianya berlangsung dlm 3-4 minggu jgk lah. Sempena fanpage dorang bertukar jd timeline, katanya...
Aku pun tingin gak nk masuk. Bkn kena bayar pun. Tp dh minggu last tu baru aku rasa membuak2 aje perasaan nk join jgk, hehe..(skang dh tamat ler pun. tunggu lak akan dtg kot2 dia ada wat peraduan lain lak, hihi)
Dh pilih2 lah gambar mana nk masuk tetiba bila nk send tu...aku jd musykil sebab aku risau nanti tak pasal2 pulak akaun fesbuk aku otomatik bertukar kepada timeline..taknak ler aku, kan..nyusahkan aje aku tgk kalo guna timeline tu, hehe..
Aku pun citer laa kat abg..abg kata takpe lah, guna akaun fesbuk dia sebab akaun fb abg tu dh penah kena tukar timeline tp abg dh remove dh mende tu jd seperti biasa balik.

Esok tu aku pun mencuba laa nasib. Rupa2nya abg pun lom like lagi fanpage myperodua tu, ish..ish. Keje aku ler sume tu...dari aplod gambo, isi form dan taip laa apa2 ayat pasal model2 keta perodua tu. Aku spontan aje isi ayat2 tu...belasah aje tp mmg ikhlas laa apa yg aku taruk tu, hehe..
Dh selesai..aku pun send laa penyertaan melalui akaun fb abg. Tunggu je lah keputusan dia lepas jam 6 petang. Setiap hari ada sorang jer diumumkan sebagai pemenang. Wlpn aku tak menaruh harapan sbb mencuba nasib aje pun sebenarnya ni, hehe...tapi seronok jgk nk tgk sape yg menang hari tu, ye??
Tp takde lak pemberitahuannya ptg tu. Cuma kat wall fesbuk abg otomatik keluar gambar yg aku hantar td dan iklan dorang mengenai housewarming gift tu. Jd, kitorang pun tak kisah lah...mgkn org lain laa yg menang tu, hehe...
Kitorang menang utk hari 23hb April hari tu, hehe..
Tu yg tanjat boboi tu bila terima hadiah td...ish..ish. Terus aje aku gi tgk semula senarai pemenang2 dorang setiap hari kat fanpage myperodua tu. Hmm, sah ler..mmg penyertaan kitorang menang utk 23/4 tu, hahaha. Seronok2. Apalah punya cuaiii...menang pun tak tau!!! teruk tul....kan???

Ni lah gambar yg aku hantar tu, heheh. Gambar ni antara dua yg aku pilih sendiri...tp ntah naper aku lebih suka hantar yg ni lagi. Bg aku, suasana dlm gambar ni ada cerita asal tanpa skrip yg dibuat2, hehe. Tambahan pulak gambar pilihan yg lagi satu tu bila aku refer balik penyertaan orang lain utk hari sebelum2nya...ramai yg dh hantar lebih kurang mcm gambar tu.
Gambar ketika hari raya 1431H atau 2010 masehi...tahun pertama kitorang guna Alza..hehe..
Gambarnya simple aje kan?? tp gambar inilah menjadi pilihan MyPerodua sebagai pemenang hari tu dari seramai2 yg menghantar penyertaan, hehe..**Gambar ni ada aura mak mentua aku jgk ni, kot...hehe...

**Byk jgk ye kegunaan kad touch & go ni. Aku ingat utk bayar tol aje, kehkeh..

Sekian, timakasih..

Nota Alona:-
~Alhamdulillah.....
:-syukur atas segala nikmat yg diberikan..
:-dpt hadiah,
:-hari ni abg balik dari JB, yeyeargh!!!..
:-keje2 pembungkusan hadiah hampir selesai...

4 comments:

Kamsiah said...

amboi senyumm sampai ke telinga hehe

wantie said...

tahniah!!!!! betul la tu ada aura mertua akak.

syanasaid said...

tahniah kak
saya kalo rm99 tu kak 2minggu da abis
hukhuk

DeLLas said...

tahniah la hehehe..