Monday, May 7, 2012

Makan2 di Mambo Corner

05 Mei 2012
Sabtu

Malam tu kuar gi dinner kat Mambo Corner. Bawak Yui sebab kesudian dia melayani karenah anak2 aku terutama Angah yg selalu mintak tolong ajar Maths kat dia, huhu...Kebetulan lak SEM ni Yui buat praktikal dan dpt melakukan tugas tersebut kat Taiping aje. Dekat ler ngan umah dia...tak perlu nk sewa2 umah dh.

Jadi, kesempatan tu diambil oleh angah utk mintak ajarkan dia subjek Maths..hmm..Yelah, nk mintak tlg along pun...along dok hostel. Kekadang aje Along ada kat umah, kan...

Masa sampai situ...ala...frust!! satay dh takde. Org yg sewa tapak utk jual satay kat situ dh tak meniaga dh. Pekerja Mambo pun tak tau sama ada budak tu meniaga kat tempat lain ataupun dh tak meniaga terus. Tp kalo tak meniaga terus tu...syg lah!! sebab satay dia mmg sedap. Kuahnya pun mantap!!!

Jom masuk ke Mambo Corner....
Oder...mcm2 oder lah.
Along, angah, akiss & yui...oder chicken chop. Yg mini dorang dh tak buat. Kena oder besar terus. Dan ada lg satu set chicken chop yg terdapat dlm menu tu. Dh tentulah lebih mahai dari yg ni.
Best makan kat sini...chicken chop dia bkn yg ready made kat pasaraya tu utk dijadikan menu. Dorang buat sendiri.
Kalo meat ball pun dorang buat sendiri. Daging burger utk daging dan ayam pun dorang buat sendiri. Bkn yg ready made bermacam2 jenama kat pasaraya tu!!! Tu yg spesel kat sini.

Kitorang jgk ada oder set 5pcs meat ball dan kentang goreng. Tp tak sempat nk snap psl tak perasan dh abes makan ler pulak, hehe. Mmg sedap meat ball dia.
Murtabak megi...pergh!! sedap!! Ini abg punya oder..
Tp perut abg ni kecik aje..aku tompang makan jgk. Oder aku tu rumit sket cara penyediaannya, hehe..maka lambat ler sampai antara oder2 yg lain.
Ni dia...oder aku...set Mambo Jumbo. RM12 satu set ni.
Huh, memang kelas burger ni. Yg mahainya daging burger tu ler..daging burger yg dorang buat sendiri...terasa betul kedagingannya, hihi. Dilapiskan dgn cheese jgk tu. Kenyang teramat kenyang bila sesekali makan ala2 western ni, mm..

Satu bijik burger tu...aku leh bg semua rasa.
Hmm...angah pun dpt rasa...
Ni muka kekenyangan, ye. Mata dh nampak sinki nk gi basuh tangan, hehe.
Selesai makan...abg ler yg membayarnya, hihi...
Timakasih laa kat abg sebab belanja kitorang makan kat Mambo Corner ni utk kali ke-2. Lepas2 ni lambat pulak ler nk ke sini dh. Ye lah...tekak kitorang ni bkn ler tekak selalu jer nk makan cenggini. Lebih selesa ngan nasik, hehe..

Gi makan2 ni pun takde ler sempena nk sambut hari spesel pun. Saja lah gi makan anak-beranak sementelah along pun cuti lama ni. Tambah2 pulak mmg berhajat nk belanja Yui makan.
Tu kalo diikutkan...mau aje terus ke Kurau Stone tu menunaikan pelawaan Anem td. Leh gak tgk pelakon2 drama siri Opah (musim baru) berkaraoke lepak2 kat situ, hehehe. Dorang menginap sebulan dari 18hb April ri tu utk abeskan penggambaran...
Tp, takleh ler nk gi sana...kena balik umah terus. Takleh nk melencong kat tempat lain dh. Byk hal mau settle.

Sekian..

Nota Alona:-
~Jam 6.30 petang td...abg gi Johor Bahru. Training 3-4 hari kat sana ngan sorang ofismate dia.
~Alahaii...merindu ler, ye. Dh lama abg tak kena out station bermalam ni. Tak biasa dh, hihi.
~Akiss sonok sebab dpt tido ngan ibu dia, mm..Awal2 lagi dh hangkut segala bantal selimut dia kat bilik tido ibu dia, ish..ish..
~Nasib ler along ada kat umah lagi. Selasa ni baru dia kena balik hostel semula. Tu, aku ler kena hantarkan nanti. Mujur dekat, hihi..

4 comments:

Hunny Kitty said...

wahhh!! makin glemer la kawan saye si ali lepas nih....ni kedai makan member nih...hik3 ..saye pun tak sempat lagik nak p makan kat sini..akak dah sampai dulu~

ieda said...

mak aihh murtabak maggie dia mantopss lah kak .. dgn mayo tuu ..
eiii tgh2 hari nie duk tayang makan .. fenin kepala nak masak ape nie .. ekekke ..
akk ieda punn dah lama x makan chic chop lah huhuhu

ps : akk kalau nak jadi mamber herbalife lagi bagus kak .. rege murah sikit , kalau rege biasa memang agak mahal tapi kesan dia sgt2 memuaskan sbb minum rasa kenyang dah x yah ingat nak makan dah ;)
akk ape2 email ieda lah senang sikit zarida@shahputra.edu.my @ ieda0106@yahoo.com.my ye kak ;)

Rinna said...

Wow mabeles laa tgk murtabak maggie.. teruja plak nengoknyaa.. :)

wantie said...

murtabak maggie tu T dapat tau masa bazar ramadan . dorang tunjuk kat TV. tak pernah rasa lagi, kalau akak dah kata sedap. dapat peluang. MISTI MAU CUBA!!