Wednesday, May 2, 2012

Persiapan....

Hari ni Angah balik kul 5ptg sebab ada kursus pengurusan jenazah di sekolahnya. (2x ler keluar amek dorang hari ni, hmm)
Akiss pun balik lambat (kul 3) sebab ada koko dan kelas tambahan di sekolahnya.
Jadinya, aku keluar kul 1.45ptg terus bandar Taiping terlebih dulu. Kena pandai bajet masa...sebelum kul 3ptg dh kena ada kat luar pagar sekolah akiss, heheh..

Persiapan Hari Keluarga SMVTAA 91/92 
Hari ni aku dh mula gi cari barang2 utk gathering.
Mula2 gi cari bahan2 utk sukaneka.
Guli & belon antara bahan2 tersebut.
Itu ler yg aku baru dpt pun, hehe. Sebabnya bila aku masuk kedai Mr. D.I.Y tu...rambang mata tgk barang2 yg terjual kat dlm tu. Sambil2 tu riki barang2 yg leh dijadikan hadiah utk hari berkenaan. Kot2 sesuai ngan bajet, hehe. Tp takleh nk beli terus...sebab aku tak bawak kuar lagi duit utk tujuan tu.

Persiapan Aidilfitri 1433H..

Tujuan sebenar keluar td utk gi Kedai Kain Nagoya lagi satu kat area Jalan Panggung Wayang tu. Nk cari kain utk wat baju melayu abg, along dan angah. **Ntah mcm mana lak aku tersinggah kat kedai Mr. D.I.Y di jalan yg sama tu, huh!!!

Malam semalam dh gi Kamdar kat Tpg Sentral...ada yg berkenan tp mahal lah harganya. Di luar kemampuan bajet kitorang seperti kebiasaan. Takde diskaun..mgkn baru abes buat less masa karnival jualan bulan Mac hari tu..mm.
Pastu, gi kedai Nagoya cawangan TESCO Tpg tu...ada yg berkenan tp tu lah...tak cukup beberapa meter lak nk beli byk. Alahaiii..
Akhirnya aku sempat capai kain utk baju aku ngan akiss aje lah.

Tu yg siang td aku gi jgk kedai Nagoya lagi satu tu. Nk cari kain plain punya pasal, huhu.
Kat sana...ramai gak org yg membeli utk raya. Mgkn dh ada yg gi menempah dh. Aku ni kira terlambat jgk ler. Bkn pe, minggu depan nk balik Btg..baju melayu tu nk ditempah kat sana.. 

Dua puluh menet dok memilih...akhirnya dpt ler jgk kain plain tu...pilih sengsorang. Abg dan anak2 aku ni ok aje. Apa yg aku pilih dorang tak cerewet...kan..kan..hihi..
Antara kain utk dijadikan pakaian Aidilfitri tahun ni, InsyaAllah...
Woooh!!! aku dh tayang?? hehe...lantaklah. Mcm ler best sangat pilihan aku ni, kan...
Tak luak pun, kan. Mende bkn tunjuk sepenohnya pun. Dh jadi baju nanti lain lak rupanya, kan?? hihi..

Hmm..tema kaler utk baju kitorang Aidilfitri ni...tema POKOK, hahaha (tanya sama pokok.....apa sebab goyangggg...jwb angin yg goncangg)..
Kain pasang yg kaler ijo dlm gambo di atas tu....Busu kesayangan aku yg bagi. Syg lah Busu aku ni kat anak sedara dia ni, haa..(kahkah). Ada 2 pasang baju kurung lah aku ye, utk raya nanti, hehe..


Nota Alona:-
~Dh qada puasa Ramadhan tahun lepas???

5 comments:

el said...

huhuhuhu kak...dah ready baju eh
el ni apa pun x ready lagi
ermmmmm mayb x buat baju raya kot..pakai hat taun lepas pya....hat taun lepas pya pakai 2 3 hari jek...mayb buat tuk anak2 je lah hehehehe

atty's said...

alhamdulillah posa dah abis ganti..
aty tak tau nak tema apa raya nie..
selalunya baju aty ngn akak sama..beli siap..yg lelakinya lom pilih lagi nak kaler apa..mcm nak beli siap je jugak.

wantie said...

wowo..dah wat persiapan raya. rasa mcm t plak tak preparte apa apa pun. heheh.. cantik kain.

sue-ab said...

awal nya kak!heheh...saya posa ada 3 hari lagi nih...huhuhu...

ieda said...

saya same macam el kak .. huhuhu x der persiapan ape2 pun .. adehhh bilelah nak mule nie .. susah ati juga ;)