Sunday, May 6, 2012

Cake in the jar

Cake in the jar. Satu lagi produk terbaru homemade dari Hanie Emma...kawan aku yg pertama aku kenali ketika mula2 dok Taiping ni, hehe...
Semakin rancak makcik ni dpt tempahan pelbagai jenis kek. Tak lama lagi nk wat sample utk biskut raya pulak...hehe. Rezeki anak2, ye dak??
Kat Taiping ni selain Anem...ada lg sorang lg pengusaha homemade yg buat kek dlm botol cenggini.
Harga sebotol ni...RM5. Yang dok sekitar Taiping ni...leh ler nk oder sekiranya berminat, ye..
Besar ni lah botolnya. Sesuai utk dijadikan hantaran susun dlm bakul cantik2...fuiyo. Nk wat gift utk majlis2 keramaian pun leh ni....
Ni kat dlm dia...kek yg dipenuhi ngan coklat...yummy!!
Anem tetap dtg hantar wlpn exora dia dh rongak kat depan...takde berbibir, hehe..
Adalah citernya naper kete dia jadi mcm ni. Aku harap pakcik tu jgn main tarik tali lah dgn dia. Dh bersalah tu mengaku aje lah. Kalo di bawak ke tengah mmg terang2 lah anak pakcik yg darjah nam tu bersalah. Dan pakcik tu jgk yg kena bertanggungjawab atas perbuatan anak dia tu.

Exora ni wlpn rongak2 cenggini pun....lepas sampai ke Kurau Stone tu dia bawak. Adik dia malam tu jaga set karaoke kat sinun. Siap ajak kitorang gi join. Dia nk bg karok free aje, kahkah..
Aku kalo takde apa hal lain...gi jgk tu, hihi. Tp apa kan daya...byk hal lain yg perlu diselesaikan.
Takpe lah...lain kali ye, Anem. Kan skang tiap2 ujung minggu set karok pak ko tu dorang sewa...hehe..

Sekian..

2 comments:

Kamsiah said...

cantik kalau buat hantaran,kan...tp rm mau tebal la hehe

wantie said...

unik nye kek in the jar. memang sesuai bangat kalau wat hantaran.

kalau nak makan tak yah dok potong. main cedok/scoop je kan. good idea