Monday, May 28, 2012

Cuba ubat resdung buah beruk...

26hb Mei 2012
Sabtu

Pagi tu Fadel sms...tanya angah dh ok resdung ke lom??
Aku pun jawab...lom. Jamu resdung pun tak repeat beli lagi, hehe..

Pastu, dia pun bgtau ler pasal serbuk yg boleh merawat resdung. Dibuat dari buah beruk kot?? hehe..
Bkn pe aku ckp mcm tu...sebabnya, dh nama produk tu resdung buah beruk.

Fadel pun kasi ler link website org tu. Tp fadel beli kat downtown Cheras.
Aku pun gi tgk info psl resdung buah beruk tu. Maka, fadel pun offer ler nk tolong membelikan mende tu utk kitorang mencuba lak. Dia dh cuba dh. Dh citer pun apa yg berlaku masa dia buat rawatan sendiri tu, hehe..

Sabtu tengahari 26/5 ari tu...sampai ler mende tu kat umah aku. Along yg sambut sebab aku ngan abg takde kat umah...keluar bekerja.
Parcel dari Fadel..
Ini yg ada dlm kotak parcel asal td, hehe..
Sedikit info psl produk tu..
Nak tau lanjut leh gi website dia...ResdungBuahBeruk. Klik aje kat situ. Korang leh tgk lebih lagi info dia siap ngan gambo rawatannya...eii...itu ler kesan dari rawatan tu. Harap2 mujarab lah. Terutama pd angah lah. Sian tgk dia...
Camni lah serbuk buah beruk tu.
Senang aje cara nk gunakannya:- (copy & paste aje dari blog tu, hehe..kdt utk blog resdungbuahberuk tu)

-Colek sikit serbuk ubat tu pakai jari kelingking
-selepas itu masukkan jari tu dan sentuh dekat tulang dlm hidung kanan sekali & kiri sekali. Selepas tu selawat.
-kemudian duduk tunduk kan sikit kepala..
-tunggu 15-20 mnt lendir akan keluar..
-masa buat rawatan pagi n malam shj...
-1 ari 2 kali (pg n mlm). Esok nye jgn buat lusa
baru buat,selang sehari..lakukan 4 kali
***ubat jgn langkah...

Pengalaman kitorang guna produk ni...
Kitorang seisi keluarga dh mula guna produk ni. Mmg nampak lah hasilnya keberkesanan di awal penggunaannya. Bangun pagi esoknya..tak bersin pun. Angah naik kete selalu bersin..sket2 bersin...sampai kitorang rimas dan kesian dgr dia asek bersin, berhingus.
Tp pagi tu kitorang gi Simpang Pulai, Ipoh...ok jer dia. Nak tau keberkesanannya...angah ler penanda arasnya, huhu. Sebab dia yg paling teruk.
Ketara...pagi tu aku, along, angah dan akiss yg senang sgt nk bersin pepagi...mmg tak bersin!!

Sepatutnya kena buat lg malam td...tp sebab semua pakat dh letih balik dari Ipoh...takde ler buat rawatan tersebut sendiri. Jadinya, pagi tadi angah mengalami bersin semula...aku pun ada bersin sket2. Cuma Along ngan akiss, ok. Abg takde apa sgt...tak kuat pun resdungnya, hehe..

Pg td...angah ngan along lakukan lg perubatan tu. Along tu aku soh buat bkn apa...sementara dia ada kat umah ni..dia leh ler buat rawatan tu paling tidak 4x. Nanti balik hostel...takkan nk buat kat hostel lak?? huhu..

Pengalaman guna produk tu bila dh disapu kat dalam lubang idong...mm, takde ler pedih pun. Pedas pun takde..tp mmg rasa nk bersin aje bila dh masukkan serbuk tu. Tunduk bila dh masukkan tu...ikut masing2 ler dia punya alahan ler. Cam kitorang...kejap aje dh kuar lendir dari idong. Mata pun berair.

Kesannya tu takde ler sampai kita rasa dh takmo guna utk kali ke-2 dan seterusnya. Aku harap ubat ni mujarab, InsyaAllah.. leh mengurangkan resdung terutama bagi angah.

Sekian..

Nota Alona:-
~timakasih pd Fadel yg memperkenalkan ubat resdung buah beruk ni...

10 comments:

Rai said...

macam horror je masuk dalam hidung tu..actually saya ada resdung jugak..kalau selesema tu sampai 2-3 minggu pun ada..tapi tak pernah la buat rawatan..bila dah teruk baru saya start makan supplement vitamin C. ambik lebih dari dos biasa..skang ni ok je..da jarang kena selesema..pagi pun dah tak bersin..

alamak..macam testimoni produk la pulak..sori..hehe

DeLLas said...

sonok la kuarkn hingus byk2 hehe

wantie said...

fuh nama ubat tu dasyat noh. Buah Beruk. nak pergi gugel cam na rupanya buah beruk tu yer.

T pun kak memang resdung giler giler punya. kalau ok nak jugak try ni.

Rinna said...

Harap2 berjaya laa guna ubat resdung tuh.. Kelakar plak nama ubat resdung tuh.. :)

Tengku Akramin said...
This comment has been removed by the author.
Mint Heinz said...

Pas buat sndiri pagi td beli buah beruk kt downtown terus google cari info pasal testimoni rawatan ni...tup tup terjumpe blog ni...

td buat...letak je kt tulang hidung terus bersin xde pending2 haha...smpai skrg dh hampir sejam lebih hidung stil berair tp xd la teruk just sket2 je...

tapi yg peliknye, member serumah try berkali2 td xde pulak nk bersin...hmm mgkin resdung dia xteruk...

harapan, moga resdung sy berkurang dan jerawat terus xde hoho

miSS yaTee said...

salam. sy nak btenye. beli kt downtown mne ye ? kedai dye camne ? kedai ke pasar mlm tu ? ade jual lg x skrg ? trime ksih.

yazid said...

SALAM...TUMPANG LALU TT..SAPE2 YG BERMINAT NAK BELI UBAT RESDUNG BUAH BERUK BLH TGK BLOG SAYA- http://resdungbuahberuk.blogspot.com

yazid said...

details lebih lanjut - http://resdungbuahberuk.blogspot.com

Muhamad Azri said...

Sy pun dah g buat kt downtown cheras tu..mmmg bekersan..x horor sngat..dia letak kt hujung hidung sbenarnya..smpai kena tulang hidung skit je..pastu..kluar hingus phew phew