Wednesday, August 20, 2014

Ke Perlis Indera Kayangan - 2

16.08.2014
SABTU

Dah check in homestay....sebelum kul 4 kitorang keluar. Naik satu alza aje. Ngam2 aje muatnya, huhu. Tu pun sebab hari tu takde plan nak gi shopping apa2.

Mula2 gi Taman Anggur...
Nanti laa aku citer pasal Taman Anggur ni.
Letak gambar aje dulu...
Mak mentua aku ada ler beli anak pokok anggur ni.
Nak try tanam kat area umah mak tu. Sebab ada yg dok kat Kamunting ni tanam pokok tu dh elok berbuah dh. Anggur hijau. Manis pulak tu. Anak pokok beli kat sini jgk ler, katanya :)

Kat area situ ada jgk taman ular dan taman herba tapi tak gi pun. Sebab nak kejar masa lak ke Gua Kelam. Kitorang pun ke sana.
**Lagipun dh baca blog...dorang kata dalam taman ular tu takde apa2 pun. Sekadar nak memenuhi syarat jer yg tu taman ular, huhu.
Bergambar kat sini...tanda dh sampai, hehe.
Kat luar tu ada tempat mandi-manda...sumber air sungai dari dalam gua jugak ler..
Makan eskrem...Sela belanja..
Kucing Gua Kelam :)
Dari situ...kitorang terus ke Kuala Perlis, hoho...jauh2 jarak antara lokasi yg kitorang gi petang ni. Nampak jer Perlis ni kecik, kan..
Aku plan gi sini nak makan masakan seafood yg sedap kat area Laman Brasmana tu. Tapi Sela ngan anas nak pekena laksa kuala perlis dan bihun sup kat tepi ban ni dulu, huhu.

Dah selesai tu...kena ler amek gambo kat atas ban tu, kan.
Sunset lak tu...
Oh, ye...makan laksa tu...abah belanja, ;)
Along dan aniss..
Mak tengok jer...hehe..
Nampak mcm abang selfie tapi sebenarnya abang amek gambo sunset tu...
Along...seorang jer. Adik2 tak ikut.
Akiss takde...bergambar ler ngan anis, :)
Lepak rehatkan perut..
Tapi tak jadi nak makan masakan seafood sedap kat Kuala Perlis sebab perut masih kenyang, huhu. Jadi, kitorang amek keputusan utk balik homestay. Ari pun dh senja.....nak rehat2 kan badan. Esok pagi2 dh nak keluar gi Wang Kelian.

Tapi malam tu..kul 10 kitorang keluar lak. Dekat2 ngan homestay aje.
Cari kedai makan...lepak2 makan sup, hehe. Anas belanja, :)

Nota ALONA:-
~Jenjalan ni rileks2 aje...

1 comment:

Nad MamaZN said...

setiap kali makan, org lain2 belanja hehe
elok la kan, rezeki kongsi sesama :)