Tuesday, May 7, 2013

Ahad & Isnin itu...

05.05.2013
AHAD

Petang tu...rasa bosan pulak. Mood hari tu mmg ntah apa2.
Ajak abg gi melawat along kat hostel dia selepas Asar.
Tak masak apa2 pun. Cuma gi beli 2 bungkus bihun sup & 2 bungkus laksa.
Bawak mangkuk, cawan, sudu garpu siap2 dari umah sekali ngan air twister.
Masa lawat akiss semalam (04/05) sempat nk goreng bihun sbb dh rancang nak melawat dia. Tapi hari ni...beli aje lah, hmm. 

Masuk kawasan maktab dh jam 5.40 petang cenggitu, hehe.
Sementara tunggu along sampai kat perkarangan parkir...kitorang dok melepak kat pondok wakaf yg dorang gelar taj-murah, hehe..
Abg tunjuk calitan di jari dh hilang. Tp takde pulak nk wat repot polis ke apa kan...sbb sebelum ni dh 3x PRU kitorang gi mengundi tak perlu dicalit2 mcm ni pun............kitorang tak pegi mengundi sampai 2x. Hanya org yg tak bertanggungjawab jer yg mungkin sanggup gi lagi nyamar jd orang lain, kot..kan..
Belakang abg tu adalah salah satu pepohon ala i-city kat sana. Byk pepohon i-city ni telah ditanamkan kat dalam kawasan maktab tu. Malam2 cantek laa mengeluarkan pelbagai warna2 cahaya lampu.

Gi kat area pusat pelajar.
Nak santai2 ngan along sambil makan2....baru syok, kan.
Abg ngan along makan bihun sup. Aku ngan angah...pekena laksa.
Apam balik pandan pun ada.
Khusyuk abg makan..
Makan...makan..
Hari ni ibu 'rajin' sgt...tu yg beli aje tu...hahaha.
Takpe, asalkan menggembirakan...membahagiakan...Alhamdulillah, syukur.
Dah selesai dh...Alhamdulillah, kenyang...
Along dan angah...anak teruna kesayangan kami.
Mcm2 citer yg keluar.
Komunikasi mmg penting dlm perhubungan kekeluargaan.
Jam dh 6.20 petang..Kitorang dh nak balik umah.
Setelah dh bagi along RM60 utk wang caruman yg perlu dibayar setiap bulan, RM12 duit dobi (kat sini lebih RM2) dan sedikit duit belanja....kitorang pun terus balik ke rumah.


06.05.2013
ISNIN

Pagi tu bawak angah gi klinik MG Lim...antara klinik panel ofis abg.
Aku nk jumpa doktor...psl tekak ni rasa gatal2 sgt. Tiap kali gatal...kena laa membatukkan diri utk menghilang rasa gatal, huhu.
Aku jugak nk bawak angah utk rawatan sinus dan alahan dia. 
Ubat spray hidung yg doktor bagi mmg sama jer mcm kat klinik pakar E.N.T tu.

Dari klinik...terus gi SMK King Edward...angah kata nk amek majalah sekolah 2012.
Masa nk gi ofis sekolah tu...melalui beberapa kelas...kawan2 lama angah nampak dan jerit2 panggil nama angah. Kira ok laa tu, dorang masih kenal ngan angah...hehe. Baru berapa bulan jer pun keluar dari sekolah tu, kan..hihi. Tp kecewa jgk laa...cikgu kelas angah tahun lepas tak jumpa pulak. Tak dapat ler nk amek majalah sekolah tu.

Kat umah,
dh masak....abg balik dari keje. Makan kenyang2.
Ujan sangat lebat. Kancil kat luar bermandi ujan, hehe. Sian...mujur tak demam.
Kul 4 petang..
Keluar ngan alza hantar angah balik ke Lenggong.
Angah yg masamm, hihi..
Titip byk nasihat, pesanan kat angah...seperti along dan akiss jgk.
Tambahan pulak, sebelum cuti sekolah ujung bulan ni ketiga-tiganya akan melalui peperiksaan semester 1..
Belajar, menimba ilmu sebaik-baiknya.

Nota ALONA:-
~Kisah kekeluargaan saja hari ni....sekian.

9 comments:

DeLLas said...

dah ensem anak2 bujang ni..

wantie said...

tu la kak, sian kancil. kalau demam kan ka susah pulak nak kena pergi jumpa doktor. ngeee...

meriah tul along ngan angah tu berbicara. borak tentang apa la tu..

Nad MamaZN said...

Kak, besoooonya umah dpn umah akak tu! Akak xde book 1 ke? ;) tu yg ada swimming pool tu ek?

ieda immi said...

sesekali berkumpul seronok kan kak ..
besar2 dah anak bujang akak , lepas nie leh bermenantu ekkeke ;)

Kesuma Angsana said...

byk cerita ni, begitulah jad ibu ni ada2 aje cerita anak2 dan nasihat tu tk putus2, sampai adik komen, umi ni x penat ke asyik bagi nasihat aje ! hehehe

ANNA MARIANA said...

wah, encemnya anak bujang sis.. :)

el said...

tudia cik abg akk mkn...sakan kome hahaha

along ngan angah...suka tgk muka angah..sweet je..

atty's said...

dah macam kembar pulak tgk angah ngn along .

Zura@Iwan said...

seb baik dkt2 je hostel anak2 akak kan...bleh la kalau boring jenguk dorang....