Tuesday, May 7, 2013

Peneman kala sunyi..

Bila anak2 semua kat asrama ni......
mujur laa ada budak bulu ni dok meneman.
Bila dia datang kat aku gesel2 tu...aku tanya, "naper vi?"...
Dia akan jawab..."meow.." pendek.
Nak makan ke?..."meow.." Tapi dia terus jer duduk. Maknanya, dia takde ler nk makan lagi.
Tp kalo tgk dia berguling2...tau laa dia nk soh kita belai dan tepuk2 dia, huhu.

Tp kalo dia bergesel2 aje....tak duduk2 pun..maknanya mmg dia nk makan ler tu.
Nak makan bermakna...kena masuk dlm sangkar lah, ye Vi..
Takleh makan dlm umah. Hang kalo makan bersepah. Ada jer serpih2 makanan tu tercampak ke luar. Nanti tentera2 semut keluar beramai2 hurung mende tu.

Bila dh kenyang...terus ler tertido si budak bulu ni kat dalam sangkar tu...
Aii......bila tgk dia lena...kita pun leh rasa ngantuk, hahaha..
Vivie...si kucing mamak..
Sebab apa dipanggil kucing mamak?? Sbb dia ni kitorang amek masa kecik2 lagi dari satu kedai makan mamak.
Skang perut dia boyak pun mcm....hehe..nanti marah pulak mamak, ngee..

**Kucing...haiwan kesayangan Rasulullah.

Nota ALONA:-
~Semakin ramai yg menggila skang ni, mm.. 
~Bawak2 laa mengucap, banyakkan beristighfar.....kitakan orang Islam.

9 comments:

wantie said...

tengok melayu sama melayu. sedih tau. tapi kat sini cina dok gelak kat melayu.

DeLLas said...

tu la bila xde ISA, ini la jadinya..

❤Kamsiah❤ said...

beri susu dibalaa tuba..dasar tak kenang budi...tu pun ada melayu yg tak sedar2 lagi...

ANNA MARIANA said...

hihihih, bestkan dapat bela kucing ^__^

el said...

el suka kucing..tp malas nak bela..hahaha

ermmm mengila?harap2 kerajaan baru x mengila lah

Kesuma Angsana said...

ala.. masalahnyer KA takut sikit kat kucing2 ni hehehe

Zana said...

suka kucing tapi tak boleh dengan kucing. nak tengok mata bengkak macam Yoda The Empire Strike Back.. maka berdekatlah dengan kucing.. hehehe..

atty's said...

aty sejak duk umah flat,dah tak bela kucing..
mil dia ada bela ..sbb umah bawah.

Zura@Iwan said...

manjanya kucing akak...

zura tk reti nk pegang kucing..tak taw la sejak dr kecik..huhu.