Friday, December 6, 2013

Berboling ngan ayah..

06.12.2013
JUMAAT

Rabu ari tu...kak Zurina bgtau kat grup TMK dan ZMS yg dia nak buat event santai lagi utk aktiviti boling ni.
Kebetulan anak2 aku pun tak puas lagi main boling. Dh tanya kat sela ngan anas...dorang tak dapat nak join kali ni. Jadi, aku booking utk 5 orang jer.
Kebetulan pulak...ayah datang sini. Petang Khamis sampai Tepen. Jadi, malam bermain boling tu...kitorang bawak ayah jgk sekali. Dan bila bermain 6 orang ni...kitorang leh laa dpt dua lane. Main individu....tak main grup pun.
Malam tu...33 orang yg join event ni. Kak Zurina dh booking 10 lane utk kitorang sbb yg konfem nak datang 28 orang dan tambah lagi 1 lane extra malam tu sbb ada lagi 5 orang lagi termasuk ayah, hehe..
 
Aku bgtau kat kak Zurina...yg kitorang nak main 2 set games aje....sbb pagi Sabtu tu aku ngan abang nak kena kuar pagi sbb ada pengantin nikah pagi dan kenduri tengahari pada hari yg sama.

Tapi masa games kedua tu dh naik syok pulak. Ngan ayah-ayah pun sama naik, hoho. Semangat betul nak dapat banyak mata...nak bagi abes jatuh pin!!
Aku pun bgtau kat kak Zurina...nak tambah lagi satu games, hehe. Cuma tambah lagi RM4 utk sorang. Jadi best bila main boling ramai2 ni bila dpt harga diskaun dari kak Zurina. Kalo idak...takde ler aku nak pi main gini.
Dah abes main baru amek gambo. Tengok muka puas hati tu, kan!!!
Bergambar ngan bola yg dh serasi ngan tangan masing2, hehe.. 2-2 gambar guna self timer aje kat kamera hp tu.
Aku ckp kat budak2....dlm cuti sekolah ni...cukup laa ye dah 2 malam pi main boling. Sebenarnya byk keje nak bagi abes ni. Tp buat pejam mata aje laa semata2 nak layan anak2 bg seronok...dan layan ayah jgk. Mmg seronok betul dorang malam tu. Dari dalam kereta...sampai kat rumah cucu2 ngan atuknya dok citer psl balingan bola tu...hahaha..

Nota ALONA:-
~Semoga leh siap keje ni ngan sebaik-baiknya. Amin..

3 comments:

Nad MamaZN said...

Saya lalu bentong td
Mesti teringat kt akak
Teringat kt ayah akak jugak
Teringat akak amik gmbr raya kt masjid
Masjid baru tepi jalan tu ek?
Siap saya cite kt abh saya
Yg akak ngan abg akak naik moto dr bentong ke tepeng hihihihi

Rindu la kt akak...
Lama xdtg sini huhu

wantie said...

best nyer kak. di usia ayah akak mcm ni masih ligat berbowling. cayalah kak.

kalau la T dapat chance begini kan..kan..

Zura@Iwan said...

main bowling lg ye kak..
seronok la anak2 akak ye..
tk puasa main hari tu..

kali ni atuk dorang pun join sm..
happy ayah akak..