Wednesday, December 11, 2013

Novel lagi???

10.12.2013
SELASA

Petang tu gi kedai buku Popular. Akiss ngan angah nak cari alat2 tulis utk digunakan pada penggal persekolahan yg baru nanti. Ada jgk yg akiss nak guna dalam cuti sekolah ni...Wlpn cuti ujung tahun utk naik tingkatan tapi tetap ada keje sekolah. Keje sekolah utk tingkatan yg baru nanti, huhu. Itu mmg perkara biasalah kalo belajar kat mrsm.

Mcm tak biasa....bila anak2 yg dh besar gini pi cari barang2 dorang...belek2 barang dorang....aku pulak mesti laa belek2 novel keluaran terbaru tu.

Novel baru mmg terlalu banyak. Nama penulis pun ramai yg aku tak penah dengar. Mgkn dorang adalah penulis2 baru. Tajuk2 novel pun dh banyak lebih 'menangkap' dan bukan tajuk yg jiwang2.
3 tajuk novel yg aku highlight masa pilih2 tu.....tapi aku tak beli sbb nak beli yg lain dulu...eh, dulu?? huhu. Tgk keadaan laa. Mgkn beli...mgkn tak beli pun...
Ni laa 2 buah novel yg aku beli.
Member kad Popular aku pun dh tamat bulan Julai ari tu...jadi kena laa renew kad utk dapatkan diskaun. Kat Taiping ni...aku kerap gi beli barang2 alatulis ni kat popular ataupun kat kedai buku Dinamik. Kat situ pun ada member kad jugak. Murah jer...RM2 setahun. Cuma buku2 aje yg ada diskaun. Novel 10%...kalo buku2 akademik 15%. Tp kat popular pulak....ada alatulis yg turut dapat diskaun.
Kalo gi Kedai Buku Hasani...tak payah jadi ahli pun dh leh dpt 10% diskaun. Kalo jadi ahli...lebih banyak mende kita leh dpt diskaun, hehe. Cuma kat Taiping ni takde ler kedai buku Hasani ni. Kalo ke AEON Big Seberang Prai baru aku masuk situ membelek2 novel jugak, weeee...

Nota ALONA:-
~Leen kata...kalo aku lalu Raub leh singgah amek novel2 dia yg nak 'let go' nanti. Dia nak bagi satu kotak!!!..................Apa, satu kotak??? hehe. Leen kata...kalo aku dh baca...aku leh bagi pulak sape nak baca ;)  ................Ada ke??

7 comments:

Gieyana said...

Bestnyer kak..dulu pon sy suka bc but now dh jrg beli. Nnt nureen school sure kerap g kedai buku cam akak..nnt sy nak kak..:-)

ayu Ismail said...

Tempat yg paling suka.nak gi kedai bukulah
Rasa meroyan ke heheh

Mar Mansor said...

best kan masuk kedai buku..sy curik2 masa gak baca novel nih..tp more to thriller..

wantie said...

T jenis yg tak leh nak baca novel lelama.. kalau cerpen laju je baca.

tapi still admire la dengan peminat novel ni.

Rinna said...

Untung lagi nie.. dpt novel.. leh baca.kan.. :)

Suzana Ikram said...

dulu belom kahwin rajin gak la baca novel ni. bila dah kahwin masa pon dah takde.

tifa anvar said...

Dengan muka x malu: saya nak k. Lona. Hehehhe..... Hobi baca novel akan 'up' balik nampaknya sbb skarng nie 'penyakit' mmbaca novel nie dah berjangkit kat ank buah hubby