Friday, December 13, 2013

Bergambar sebelum bertukar...

12.12.2013
KHAMIS

Hari tu keluar...ada hal perlu diuruskan.
Singgah kat pintu belakang zoo Taiping ni...sbb penghasil seni menggunakan spray yg terkenal di Taiping tp low profile iaitu SPUX telah pun menghasilkan kreativitinya lagi di pintu pagar tersebut. Dh lama dh takde hasil2 lukisan menggunakan spray ni dari dia setelah kerja2 pintu pagar belakang zoo tu dh diperbesarkan.

Lukisan dia selalunya ikut isu semasa.
Ada laa beberapa mural lukisannya tu kitorang bergambar kat situ dh gambar tu aku simpan dlm blog ni, hehe..
Skang ni isu banjir terburuk di Pantai Timur.. Cantek pulak kaler2 spray yg digunakan pada lukisannya kali ni.
Anak pempuan aku dh tinggi sama aku dh...mm...
Ni aje laa entry utk hari ni, hehe..
Nanti seniman muda ni buat hasil lain pulak..aku bergambar lagi kat sini ye.
Elok jugak pihak zoo benarkan pintu belakang zoo ni ada lukisan mcm ni....sbb yg terlindung di sebalik pintu pagar ni adalah tempat pembuangan sampah2 dari zoo sebelum diambil oleh lori sampah MPT....hihi.

Nota ALONA:-
~Hari ni lagi mcm2 keje nak buat, huhu...Anak2, tolong ibu...tau!!!

11 comments:

❤Kamsiah❤ said...

hehe...elok jugak dari jadi mangsa vandalisme...conteng yg bukan2...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

berseni betul... walau nampak simple tp kemas je...

sporting betul abg.. siap singgah bergambar kat sini.. kalau suami akak kirim salam nak melayan.. hehe..

Zura@Iwan said...

wahhh
kreatif

ada unsur2 moral di situ..

sapa pelukis dia kak?

Hunny Kitty said...

derang mmg rajin..tu hari teruja tgk depa lukis yg hat gambo org tu

wantie said...

cantiklah..warnanya sangat sangat fresh

attyfir said...

uniq.. kreatif gak diaorg
kt hatyai aty beli pulut doyan rm5 duit kita
tp pulut org thailand sedap2 lemak manis gtu .

tifa anvar said...

Saya sll kagum lihat artwork cam nie. Beruntung kan ade anugerah camnie. Alhamdulillah

che mid said...

Tepi sikit nak baca....Yess!..pray for eastcoast!!

Rinna said...

Kreatif dan cantik.. pandai dia org nie lukis..

Kesuma Angsana said...

hehehe seronok tu jalan2 dgn anak2 kan !

Cho Zila said...

haritu lalu dari baru nak spray... tuler ingat nak bergambar gak...