Sunday, December 29, 2013

Perkara :- Makan..

Sebok skang ni ngan persediaan angah dan akiss nak balik asrama memulakan sesi persekolahan yg baru. Sorang nak masuk form 5....sorang lagi nak masuk form 2. Duit pun banyak jgk nak kena bayar itu ini. Biasalah tu. Mmg dh tanggungjawab ibubapa. Anak2....belajar laa bagus2 ye. Sahsiah diri pun kena jaga jgk.

Sebab tu aku banyak wat entry biasa2 aje laa. Kali ni lagi laa...belasah jer ngan apa yg ada, hoho..
Ni bun ikan bilis dari Mighty White. Aku mmg suka beli roti bun jenama ni...tak kisah laa yg inti kelapa, potato, kacang merah....sedap2 semuanya. Bun ikan bilis ni....sambal dia sedap. Mcm sambal nasik lemak...
Buah rock melon yg dh dipotong2. Beli kat CH ari tu. Mmg takde musim. Tp aku beli kat tempat biasa...di lot gerai sederet ngan time tunnel galeri. RM20 utk 3 bijik...
Durian mmg tengah musim skang ni. Kalo lalu kat jalan Bukit Gantang - Changkat Ibol...mmg sepanjang jalan tu orang jual durian. Dan ada beberapa tempat yg jual borong. Ari tu abang beli sebakul penoh tu RM65 dh siap kurang dh tu. Banyak jgk dapatnya. Siap leh bagi mak, adik-beradik abg kat sini. Lupa, ada jgk bagi kat Ah Hwa cina repair van abah tu.....mcm kitorang ada dusun buah pulak, hahaha.. Itu pun tak larat nak makan dh tu. Punya laa banyak.
Sape2 penggemar durian...masa ni laa nak pulun makan, ye. Jgn risau...durian ni bkn leh penyebab kolesterol tinggi melainkan jika isinya dibuat kuah durian...campur ngan santan tu, kan. Makan pulak ngan puluttttt....hahaha...mana tak kolesterol leh naik...
**err, bg aku...durian kampung adalah terbaekkk!!!

Kat area jalan Bukit Gantang - Changkat Ibol tu pun...bkn ada durian utk diborong aje....malah ada jgk buah manggis...buah rambutan. Uii...borong jangan tak borong!!!!

Nota ALONA:-
~Abang dh ajak aku mengawal pemakanan seimbang lepas anak2 dh balik asrama nanti. Err....along sekali ke kena join abahnya?? hihi..

4 comments:

Nad MamaZN said...

Pasni klu nk beli roti kirim kat papazakwan
Hehehe..
Dpt diskaun :P

Farisz Aizam said...

X pyh tnye, mmg kena join skali pn ibu.. hehe..

wantie said...

akak saja tau tayang rock melon tu. ni semua pasal accident tu la..tak dapat T nak makan rock melon waaaaaaaaaaaaa

tifa anvar said...

Roti mighty white mmng semuanya sdp. Tapi bun ikn bilis nie sya x suka smbl dia manis tekk saya x blh terima