Monday, May 4, 2015

Aktiviti di cuti ekstra...

04.05.2015
ISNIN

Hari tu along balik ngan bas kul 2 petang.

Lepas hantar along naik bas...kitorang pun balik umah ler. Aku ni kena tengok akiss tu dh mula kemas barang2 dia ke...belum. Nanti ada jer yg tertinggalnya..

Petang tu...masa hantar akiss balik asrama...ajak sekali ziti, amir dan anak2. Saja ler pun...hihi.
Nak singgah Bukit Merah Laketown...mak aii...skang nak masuk parking kena RM5 utk kereta, weh. Masuk taman tema kena bayar...parking kena bayar. Orang yg masuk situ pun...walaupun tak gi taman tema...tapi kat luarnya ada jual2 souvenier, food court...ada restoran dalam resort. Bila buat gini...mm...terjejas ler pelanggan kat gerai2 luar tu. Harapkan orang masuk taman tema, ecopark tu aje ler yg nak menjadi pelanggan dorang. Mahal sangat parkingnya walaupun nak masuk kurang sejam. AEON pun tak sekejam tu. Jam pertama tu....free, huh!!!

Tak jadi ke situ....kitorang pun singgah ler kat Restoran Kamunting Utara terus. Dah rasa lapar lak perut ni. Skang ni musim pelam...ada ler disediakan pulut mangga. Makan lagi pulut mangga, haha. Minggu lepas dah makan pulut mangga kat sebuah gerai di jalan menghala ke Taman Kaya tu. Sedap jgk...huhu.
Pulut mangga..
Mia..
Ni anak sedara belah suami aku yg paling bongsu. Tak tau ler lepas2 ni ada lagi ke idak anak sedara belah Taiping ni, hihi.
Nasi goreng kampung...
Nasi goreng ikan masin..
Chicken grilled....
Bila dh nak abes makan...
Alhamdulillah, sedap2 jugak menu yg dorang sediakan.
Ini pertama kali singgah makan kat restoran ni setelah dorang berpindah kat seberang jalan jer di bangunan baru yg mmg khas utk restoran dorang yg lebih besar, lebih selesa dan lebih bersih..
**Terima kasih abang belanja makan, nyummm.

Nota ALONA:-
~Bila sedap...leh rekemen kat orang lain, kan...

1 comment:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis alona,
terliur nengok pulut mangga & chicken grill itu :)