Tuesday, May 19, 2015

Reunion Event Retro 40 SMVTAA 91/92 - Hari ke-2

12.04.2015
AHAD

Pagi tu..gi dewan makan utk sarapan dulu.
Tido malam tadinya...ok...lena. Takde nyamuk. Malam yg mendinginkan walaupun tingkap tertutup rapat. Cuma pagi tu nak mandi sejokkkkk, trrrrrrr... Chalet tu takde shower water heater, hihi. 

Suasana di dewan makan. Ada bihun goreng ngan telur mata kerbau aje. Tambah pulak sambal hitam yg Leen bawak, best!!
Abang lak..lepas sarapan tu terus jer bergegas ke Desa Damai semula. Ada hal...mewakili aku. Angah lak lepas2 sarapan tu...jalan kaki semula ke chalet.

Bergambar beramai2 saki-baki yang ada, hehe..
Snie nak melompat..
Lepak2 tepi sungai sambil tengok anak2 mandi...sambil cerita macam2.
Sam pulak bbq daging kambing yg dh di'marinate' semalaman. Walaupun cuma guna pemanggang ajaib aje. Laku sungguh kambing bbq tu...sambil2 makan tepi2 sungai, kan. Kecoi lak belah tembikai lebih semalam, syok ler. Ada lak kudap2 kuaci...hihi..
Ni dorang pun nak berendam jgk ni..
Bergambar kat papan tanda riverside ni...sambil makan apam balik yg noreena belanja. Sedap laa apam balik yg dijual kat sebuah gerai tepi sungai berhadapan ngan riverside tu. Kalo korang ada TER ke area Pulau Santap Janda Baik tu berkelah mandi mandi, gi kenduri ke apa...singgah ler beli apam balik kat situ.
Jam 11.30 pagi.....aku pun jalan kaki ke chalet semula. Ler...budak angah tido rupa2nya. Tak mandi tak buat apa lagi lepas sarapan tadi, huhu.
Dah siap2 barang...Bedah pelawa tumpang dia gi semula ke Riverside. Dah serah kunci kat Kamal...terus ler ke dewan terbuka. Lepak2 situ. Ada yg dh balik. Tinggal beberapa kerat jer..nyembang2..bergambar. Nasib ler dorang sembang2 sampai somi aku pun sampai situ semula.
Ngan dorang ni ler sembang2 kosong sebelum abang sampai dari umah ayah..
Alhamdulillah...2h1m, segalanya berjalan dgn baik...dengan lancar, dipermudahkan. Cuaca pun sangat mengizinkan kitorang melakukan segala aktiviti yg dirancang. Diharapkan semua yg hadir berpuashati...dan aktiviti akan datang sudi join lagi.

OTW keluar dari Janda Baik....sempat jgk ler beli tapau sup tulang, Janda Baik. Amek along kat Gombak dan terus gi umah Fadel. Makan2 nasik tengahari (walaupun tak tengahari dh masa tu, hehe) kat sana sambil menziarahi baby meow yg baru lahir pagi tu, weeee...


Balik malam tu...ni dh sampai selepas terowong menora...jalan menurun bukit dh ni. Alhamdulillah, selamat sampai umah.
..TAMAT..

Nota ALONA:-
~Terima kasih semua....terima kasih jugak Fadel & Dayah.

1 comment:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis,
hamboih saaaaakaannnn deme berendam yer he3