Tuesday, May 26, 2015

Langkawi 2015 - Meronda jer...

02.05.2015
SABTU

Dah lega dapat tiket feri balik utk esoknya...kitorang pun terus ke HIG utk beli coklat. Beli sket dulu...konon2 utk makan2 kat dalam kereta masa meronda tu dan makan kat bilik chalet. Tapi kena beli lebih jugak sebab dorang pandai ler..beli satu berapa harga..kalo beli 3 bungkus leh dapat kurang harga, kannn........hihi.
Pilih2 coklat yg mmg kitorang suka makan aje. Yg penting ada coklat Kisses almond coklat tu. Itu mmg fevret anak beranak tu. Selain tu beli jgk coklat hershey cookies n' cream. Yg ni pun terbaekkk..

Lepas tu...terus ronda ke tempat lain. OTW ke Pantai Cenang...singgah jap kat Nusantara Gamat tu. Beli krim rambut gamat kelapa dara dan beberapa lagi produk. Tapi minyak gamat tak beli sebab yg dulu pun ada lagi, hehe..
Sebenarnya masa ni ramai dalam tu..penoh tu. Bas2 parking kat tepi2 sana.
Kitorang ronda sampai ke Awana Porto Malai...skang dh tuko Resort World. Dulu nak masuk area sini senang je. Skang ni dh ada palang kat pondok guard pulak. Kitorang mintak izin kat dia nak masuk jap kat area parking tu utk amek gambo. Kat sini mmg jadi tempat wajib bergambar tiap kali datang, hehe. Nasib adik security tu baik. Dia pun bagi kitorang masuk, hehe.
Bergambar kejap...masa ni tengah panas terik kat situ, haha...
Tapi sebenarnya...tujuan ke sini selain amek gambar....along dan angah nak test memandu kete sewa ni, kihkih. Maklum ler...tak nah bawak kete oto, kan. Somi aku lain ler..dh biasa ngan kete kompeni dan sebagainya. Kete kitorang semua manual aje...
Along dulu mencuba memandu Mitsubishi Mirage. Baru dapat lesen setahun lepas..ini pertama kali berpeluang mencuba gear oto..
Aku...try biasakan diri guna gear oto..
Angah lak try memandu...
Tak lama sangat pun kat situ...kitorang terus bergerak utk melalui Pantai Cenang, meronda masuk sampai ke kawasan Tubotel...pastu melalui airport, terus ke arah Pantai Kok. Nak ke Geopark saja2 cuci mata kat kedai2 kat stesen kabel car tu...alahaiiiiiiiiii, jem laa pulak jalan. Cuti peak season ni laa dorang nak wat pertandingan ala2 Iron Man. Aduhaii, tak tercapai impian aku nak pi beli henbeg tu, uwaa.. Pendamkan aje lah, huhu.

Nak gi bergambar kat area rumah api tu pun dh tak tau mana jalan masuknya dah. Tepi2 jalan dah penoh ngan pembangunan kedai dan hotel. Geram tul ler pihak perbangunan Langkawi ni, hish!!! Bukan laku pun kat area situ. Peak season pun orang tak ramai...ini kan hari2 biasa, kannn...huhu.

Tak mau somi aku ni bising2...hahaha...kitorang terus aje meronda ke tempat lain. Sambung...

Nota ALONA:-
~1, 2, 3 DO RE MI....apa nak jadi, Alif Ba Ta ABC

2 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Jika sampai di Langkawi.. choklat lah yg menarik hati ye Alona.. Kalau perempuan tu semestinya Idaman Suri .. pinggan mangkuk yg dicari..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis alona,
hamboih3
siap buat test drive begilior lagi tu he3