Friday, February 14, 2014

Ber'steamboat'...

13.02.2014
KHAMIS

Tarikh ini kan besday abang. Jadi, aku ajak abang pi makan steamboat. Aku laa yg belanja, kan ;) .
Kali ni pi makan steamboat kat Anjung Damai pulak. Sejak tukar tokey baru ni...tak penah lagi pi makan sini. Ni laa kali pertama.

Mula2 pi...mm, mmg dh banyak berubah laa. Ada kiosk satay, masakan thai, kerang rebus, western food, yong tau foo....banyak pilihan.

Ada meja kat luar berbumbungkan langit tp kitorang masuk kat dalam ler...dok kat area meja yg bila duduk tu kaki leh bersila...leh berlunjur. Meja takde kerusi ler tu, hahaha..

Oder steamboat jer sbb mmg dari rumah tadi dh niat nak makan steamboat, kan..hehe..
Ni laa set steamboat utk 2-3 orang makan..
Lagi bahan2 yg ada dlm set tu....
Aku mula masukkan bahan2 steamboat....pilih kuah tomyam aje. Baru kick!!!
Ok...dh masak...abang leh makan ye...
Makan2...
Mmg sedap laa. Puashati ngan harga RM25 satu set tu. Banyak jgk. Jenoh nak perabes.
Cuma, nasib kitorang kurang baik masa datang tu...servis dorang lambat ler pulak. Kena tunggu agak lama. Tak tau laa nak kata ramai sgt pelanggan sampai penoh meja...idak jugak. Pelanggan2 sebelum kitorang pun dpt oder lambat.
Utk positifkan diri...anggap laa dorang ni baru jer beroperasi utk malam tu selepas baca yaasin (walaupun aku pun keluar dari rumah lepas dh selesai baca surah yaasin).

Tp pelanggan yg datang masa kitorang tengah syok makan steamboat tu dan duduk berhampiran kitorang...oder mee sizzling, steamboat....cepat pulak sampainya. Jadi, positifkan diri...anggap laa masa tu ketika itu...pelanggan yg baru datang tu cuma dorang aje, huhu. Tu oder dorang cepat sampai tu, ngee.

Kat situ ada bagi wifi free...ada bagi password...tp harap ada wifi aje laa...tp tak leh nak berfungsi. Wassap pun tak leh nak masuk keluar, huhu.. inikan nak bukak fesbuk, kan..
Harap tokey kena apgred laa lagi speed dia, kan. Dah ler kena tunggu oder lama...kalo ada wifi leh ngadap wassap ke, we chat ke...fesbuk ke...takde ler terasa sangat nunggu lama, hehe.
Tapi disebabkan hari tu besday abang...sabar jer laa. Anggap aje laa tu pun ujian kehidupan utk tengok hambaNya ini bersabar atau tidak.

Mcm mana pun...sebab steamboat sedap...kitorang anggap aje laa penantian itu berbaloi, hehe..
Kepada yg gugel2 terjumpa entry ni...ini adalah cerita tentang pengalaman kitorang berdua hari tu laa. Kalo pihak pengurusan ada termasuk sini dan baca mengenainya...leh laa perbaiki lagi tentang servis PENYEDIAAN masakan/makanan tu.
Masakan dan makanan ok. TAKDE masalah pun. Aku tengok pelanggan2 lain kat meja2 berdekatan makan abes licin jgk, hehe. Dorang pun masa tu mcm kitorang jgk....oder lambat sampai. Pelanggan2 selepas kitorang jer tak mengalami nasib yg sama ngan kitorang.
 Tapi servis amek oder menu pun TAKDE masalah.


Nota ALONA:-
~Sendat perut....

5 comments:

Nad MamaZN said...

klu sedap bleh dimaafkan lg la.. Kan? =)

el said...

xde kesempatan lagi nak rasa stimbot2 ni..huhuhuhu
nasiblah makanan kt situ sedap ye kak..berbaloi lah tgu lama2..sllu nye lau kedai mkn yg ada wifi2 ni sorilah nk dpt line laju..dah ramai yg pakai...mcm siput lah hehehe
berpeluh2 cik abg akak mkn stimbot tu ;)

Zura@Iwan said...

lama tk ber'steamboat' gk kak
tinginnya tgk kak mkn tu..

betui tu kak..kdg2 kalau lmbt tu, mybe dugaan utk kita
menguji supaya kita bersabar...
mknan sedap..alhamdulillah berbaloi juga kan..

attyfir said...

aty kan paling sukalah makan steamboat ni tau .

wantie said...

macam nak gi terjah le. 1 set 25 jer. murah la kak. bila lagi lah nak tersesat ke sana yer..