Saturday, February 22, 2014

Kenangan mengusik jiwa..

Tatkala sebok ngan keje2 ni....ketika sorang2 dok umah, abang gi keje (overtime kejap hari Sabtu pagi tu)...anak2 kat asrama masing2....ketika mengadap skrin pc ni...kerap laa terpandang frame gambar di dinding depan mata ni. Gambar2 antara insan kesayanganku. Rindu selalu menjengah...dan menerjah dinding2 rasa. Rindukan mereka, juga rindukan kenangan yg berkoyan-koyan, isk...isk.

Gambar yg diambil ketika tahun 2001. Ni semua ni...CUMA tak berbaju aje ye, hehe. Masing2 masih berseluar, ngee..
Gambar ni diambil ketika sampai umah baru balik dari kenduri kawen. Cuaca hari tu mmg panas terik. Balik umah semua yg di atas tu (kecuali ibu budak2 ni, hehe) bukak baju sebelum salin semula t-shirt dok umah (psst:- tshirt yg dh season tu kan kain dia spesel sket sejuknya, kahhh). Kebetulan abang bawak balik kamera digital ofis...tu yg leh tangkap gambar ni tu. Waktu tu...kitorang pun takde lagi kamera digital...mahal kan masa kamera jenis ni baru2 keluar di pasaran tu. Kitorang mula ada kamera digital pun tahun 2003, brand Olympus. Beli kat Langkawi, hehe..

Hujung minggu ni....InsyaAllah, angah leh balik. Along pun balik. Aku dh beli tiket keretapi online utk dia. Beli tiket KL-Taiping-KL. Tp tu laa, nak kena print tiket online tu. Nampaknya mcm nak kena mintak tolong ayahngah dia ler print kan tiket KL-Taiping tu, ngeee......(wink..wink..).

Cuma akiss ni yg tak leh balik. Takde dlm taqwim maktab mengatakan bulan 2 ni ada PB (pulang bermalam). Bln 3 nanti baru leh balik umah...cuti sekolah seminggu tu nanti, mm...Sian laa. Sabtu ni mmg kena pi lawat dia ler bg jumpa ngan along dan angah. Mesti dia rindu nak jumpa abang2 dia tu...ntah apa nak citer tak tau ler tu.

Nota ALONA:-
~Masih aku terasa....

6 comments:

Nad MamaZN said...

Sebak plak tetibe..

wantie said...

memang lain la wajah wajah anak anak akak tu..

lagi best kalau akak ada sekali dalam photo tu kan..

Zura@Iwan said...

sayu juga sy rasa kak
anak2 kak dh bsr kan
semua dh bersekolah asrama
mmg sunyi tiggl sorang2 kt rumah tu

mamawana said...

Assalam,

Singgah sini juga..baca baca nengok foto

attyfir said...

sian akis.. takpe. .sabtu ni leh jenguk akis.

ayu Ismail said...

Comel je semuanya..tembam gak akis masa kecil ya