Wednesday, February 5, 2014

Menghadiri kenduri kawen anak bos

26.01.2014
AHAD

Lepas hantar along tu....terus jer on the spot kitorang pi ke Banting kat ngan area Jugra. Bos abang buat kenduri menyambut menantu. Takde plan pun sbb ingat macam tak sempat aje. Tapi abang dh snap ler siap2 pelan gi umah bos abang tu kat kad jemputan dia, hehe.

Bos abang ni cuma 2-3 hari aje kat Semanggol dalam seminggu 5 hari bekerja tu. Yg lain dia dok kat ofis di ibu pejabat kat KL. Umah dia pun mmg kat area sana, kan....

Takde laa susah pun nak menyampaikan kitorang ke rumah bos abang ni. Dh Fadel yg pegang stering alza...ada pulak kod koordinat nya...terus jer ler sampai kat situ dengan izinNya, Alhamdulillah. 
Ni laa GM kat tempat abang keje.
Dah sampai situ, jumpa dulu bos abang sebagai tuan umah. Lepas tu leh ler kita menjamu selera, ye..hihi.
Makan nasik kenduri kitorang hari tu...
Ni pinggan aku, hehe. Alamak, tingat pulak kat popadom. Nak beli laa nanti nak goreng pulak makan ngan nasik, hehe..
Makanan sampingan kat sini ada mee goreng dan kue teow goreng panas2 lagi. Abes goreng...abes goreng selagi bahan2 ada, kan. Ada gak kuih-muih, kepek2 dan pisang emas beberapa tandan yg digantung kat atas palang setiap kanopi. Tu pertama kali aku tengok orang buat mcm tu. Mgkn kat Banting dan sekitarnya ada buat mcm tu ke?? Pisang emas tu bkn laa utk hiasan aje. Mmg boleh diambil sebagai pencuci mulut selain buah limau sunkist yg disediakan oleh katering tu.
Makan...makan..
Dari Banting...terus jer menghala ke Gombak semula. Nak jumpa along serahkan ubat demam selesema batuk segala yg tertinggal kat dlm kereta. Bukan pe...risau ler jgk kan. Dah ler minggu orientasi...tengah demam pulak. Takde ler sampai nak skip orientasi tu. Selagi along terlarat...pegi jer hadirkan diri. Tp kalo dh takde ubat...risau melarat laa pulak, kan. Tu yg kena jugak hantar ubat tu. Yg lain2 tu tawakkal aje ler.

Dari situ...balik semula ke umah Fadel. Mandi siap2...tapi leh lak layan citer hindustan baru...yg pelakon utamanya Shah Rukh Khan. Heroin baru...mmg aku tak tau nama dia, huhu. Walaupun tak tengok filem tu dari mula....tp disebabkan Fadel penah tengok citer ni sebelum ni...tu yg leh tau jalan citer sebelum2nya, hehe.

Dah abes..kitorang pun balik ke Taiping masuk hiway PLUS kat Sg. Buloh. Ayah pun balik ke Bentong masa yg sama.

Nota ALONA:-
~Tak senang hati selagi keje tak disiapkan. Semoga dipermudahkan, Amin.

5 comments:

Nad MamaZN said...

dah sampai banting, sket jek lagi lajak ke klang sampai dah umah saya, huhu! takpe, next time k! =p

p/s:suka sgt akak komen pjg2 kt blog saya, yeayyy, hahhaah! nnt ada masa lagi, komen panjang2 lagi k =p

moga dipermudahkan segala urusan...

el said...

meriah betul nasi akk hahaha
ritu ms balik kpg..mkn kenduri bertambah2..
suka bila ada kenduri tu wat laksa kuala kangsar..lglah bermangkuk2 tambah hahahaha

Zura@Iwan said...

oo...bos besar abg fadzil org Banting rupanya..kira duk semanggol dia just sewa la noh? eh kepoh la plak saya..hehe..

rezeki akak sklrga la, dpt makan nasi kenduri hari tu..gmbr pengntin tk de ye kak? hikss

along demam nk duk tempat baru tu kot ye..hehe..semoga cpt sembuh ye along..

wantie said...

pestime tengok nasi kenduri ada sayur so un tu. lain dari yang lain.

papadom? ahaks.. kat umah memang selalu kena ada. utk Aleesya, kalau ngaco kat dapur, bagi je papadom . ganti kopok.

aTieYusof Family said...

Sedap nampak menu tu..
kami pun baru balik dr menghadiri kenduri khawin sepupu pengasuh anak sy...hehe