Saturday, February 1, 2014

Sabtu tidak percuma..

01.02.2014
SABTU

Hehe....tajuk bukan main, kan.
Mmg laa tak percuma sebab hari tu asek makan kat luar aje, hoho. Lagi satu..xtvt hari tu pun padat. Tak 'percuma' langsung, mmm..

Hari tu lepas sarapan ringan kat umah...tengahari sket ajak ayah pi makan kat luar. Kengkonon nak ajak pi makan kat restoran lain tp tutup ler pulak. Tu yg leh pi kat kedai makan pilihan yg lain tu. Kat gerai kak Zarina.
Dah nak abes makan dh......kenyang dh ni, hehe..
Tokey sedang pulun buat oder popiah..
Dah kenyang...kitorang gi TESCO. Ada mende nak beli. Barang budak2 ni. Atuk pun ikut jgk ler sekali.

Petang tu...aku soh along pi beli goreng pisang. Pastu, soh ler along atau akiss tolong buatkan air teh O utk minum petang ngan atuk dia.
Aku ngan abang gi keluar menjalankan tugas. Ada pengantin akad nikah petang tu. Tak jauh. Kat satu kampung ni jugak. Sebelah umah Yop aje...belakang umah Mail Jambang, huhu.

Azan Maghrib baru kitorang abes tugas. 
Balik umah...belek hp..nampak mesej wassap dari Zura..Maaf, laa ye Zura...mmg tak perasan sangat. Takde rezeki nak jumpa kat Tepen ni lagi, mm.

Malam tu, keluar lagi. Pi makan kat luar. Aku nak bawak ayah makan kat restoran tomyam dekat2 tu aje tp ayah nak ada sate jugak. Jadi, kena ler gi kedai makan yang ada jual sate. Gi satu kedai best tu...tutup ler pulak, adoii. Kena ler gi kat depan KTM ni. Sebab nak ada sate sedap, kan.
Kat sini takde masakan panas. Cuma ada nasik ayam, bihun sup, mee sup, kue teow sup aje. Satay oder kat gerai depan tu.
Ayah ada oder sate ayam dan sate kambing...sekali nasik impit.
Sate kat sini lagi mahal dari sate kat Cameron Highlands woo.
Kat sini satay ayam & daging 80sen secucuk...satay kambing RM1 secucuk. Kalo kat Cameron Highlands depan restoran Idaman kat pekan Brinchang tu...ayam dan daging 70 sen secucuk manakala 80sen secucuk utk satay kambing..

Dah kenyang terus jer balik umah.
Itu laa kisah Sabtu yg tidak percuma bagi aku, hoho. Faham, kan kenapa??

Malam tu...Along kena try baju kemeja ni oleh mereka yg menghadiahkannya sempena along melangkah ke dunia baru ni, dunia mahasiswa. Siap soh amek gambar dan wassapkan kat dorang sebab nak tengok, huhu. Kelako ler. Apa pun, along gembira ngan pemberian ini. Terima kasih.

Nota ALONA:-
~Kengkonon...bila tinggal berdua tu...buat ler diet, kan. Konon2nya laa, hihi..

5 comments:

Nad MamaZN said...

waaa complete semua ada
syok tu makan reramai :)

❤Kamsiah❤ said...

ya..tak percuma sbb makan kat luar ja hehe...

Zura@Iwan said...

glamor nama sy kt blog kak..hehe..
tk per kak..tk de jodoh nk meet, lgpon zura ngn family gk kan..sure nnti jumpa kejap je..hehe..

ada plan gk nk gi try popia ella tu..tp mmg tk sempt..

el said...

ritu cuti CNY jalan nak pi tasik perghhhh jem gilerrr..abg el lah ajok pi tgk muzium hahaha..layan je lah...bila la dpt nak merasa popia kt situ huhu

wantie said...

Sibuk nau akak yer. Tak pe itu semua rezeki..