Sunday, August 12, 2012

Along outing berbuka puasa...

Alhamdulillah...bila along dh bertukar ke Taiping ni...Jumaat & Sabtu setiap minggu dia dpt berbuka puase ngan kitorang kat umah.
Warden benarkan pelajar dorang kuar outing utk berbuka pose ngan keluarga sj. Leh amek dorang kul 5ptg...dan balik semula ke hostel sebelum Isyak. Timakasih pada warden semua.

Minggu ni adalah minggu terakhir dalam bulan Ramadhan sebelum budak2 sekolah, budak2 U boleh balik umah masing2 utk sambut 1 Syawal. Seperti biasa Jumaat dan Sabtu semalam kitorang amek along kat hostel utk berbuka pose bersama kat umah. Cepat lah penoh kad outing along tu nampaknya, hehe..

Wlpn aku masak simple2 tp along lebih suka berbuka pose kat umah lagi, hehe. Menurut along...masakan kat dewan makan sini kurang sedap kalo nk dibandingkan ngan masakan dewan makan di Pengkalan Hulu. Tukang masak dewan makan kat Pengkalan Hulu tu mesti pandai masak, kan..hehe..
Ni pun along citer...kontrak dewan makan yg baru ni ok sket ler masakannya dari yg sebelum ni. Ntah ler...kot along ni mmg cerewet ke apa aku tak tau laa, kan...bila dengar komen dia.  
**Tp, nak aku nyatakan kat sini yg masakan kat dewan makan Pengkalan Hulu tahun 2011 tahun lepas...mmg sedap!! Aku, abg, angah dan akiss dh rasa...mmg sedap, hehe..
Kitorang tunggu along kat luar pagar aje...hehe.
Mula2 dulu...dorang keluar outing berbuka pose ngan parents ni kena pakai baju batik asrama...tp sejak minggu lepas dorang dibenarkan keluar ngan t-shirt maktab dan seluar slack dan bersandal. Tp balik ke hostel semula selepas berbuka kena pakai baju melayu terus laa dari umah sebab nk terus solat Isyak dan terawih kat sana.

Kat Taiping ni kelemahan along ialah susah nk terkejut bangun sahur. Kalo sepanjang 3 tahun kat PH dulu takde ler masalah cenggini. Tak tau ler atas faktor apa....situasi dorm yg panjang tu ke......masakan kat dewan makan kurang sedap ke (hehe...dorang ni sebulan Ramadhan dh tau menu berbuka dan bersahur..), kengkawan yg lain pun susah nk bangun ke.......takde yg tolong mengejutkan ke....
Yg herannya....alarm hp dh set beriya2...tp susah jgk nak terkejut bangun, mm..

Lepas ni balik umah utk sambut Aidilfitri terus lah, ye along??? hehe..


Nota Alona:-
~Alahaiii...seminggu lagi nk 1 Syawal, mm..

5 comments:

Gieyana said...

Along cfm lebey suka berbuka posa ngan keluarga walaupun cuma makan nikan goreng jer kak..suasana kemeriahan sekeluarga tu yg jd best tue...kalau sy kat tpt Along pon cfm nak balik umah gak..:-)

cepat ms berlalu kan..:-)

Ena's Palace said...

air tgn mama mesti la lagi sedap dari segalanye...sbb tu la along suka balik berbuka kan..kan...along..

dwaty said...

samelah ngan adik saya.. liat nak bangun... bunyi bising pun tak sedar...

wantie said...

Memag bahagiakan kak bila anak anak ckp dorang lebih suka berbuka di rumah walaupun dengan ikan goreng jer..

Kasih sayang akak tu buat dorang rasa masakan yg simple sedap sesangat...

Tilam bebudak asrama tu empuk sangat kot, sampai susah benor nak bangun sahur. hahahaha..

J@J@ / Bini The Rock said...

teringat masa saya kat asrama dulu..asik asik ikan jaket je..mana la tak bosan!! tu yang malas nak bangun sahur pagi2 (pkl 4am). Sahur makan maggie dgn telur je lagi berselera....

hik hik hik