Thursday, August 30, 2012

Jumpa dh ketupat..

Alhamdulillah, 1 Syawal ari tu gi umah Zahidah berhari raya...jumpa jgk akhirnya ketupat nasik ni setelah bertahun tak jumpa dlm hidangan raya, huhu. Asek2 nasik impit aje, kan..huhu
Mmg seronok dpt makan ketupat ni cuma aku tak makan byk sebab takde kuah kacang. Ntah naper famili zahidah tak buat lak kuah kacang kali ni. Ketupat yg cantek menawan ni cuma digandingkan bersama rendang ataupun sambal goreng...sambal tempe goreng.
KALAU ada kuah kacang ni...mau 4-5 bijik aku leh abes ketupat, hoho. Tambah2 pulak kuah kacang mak zahidah mmg terbaekk!!!
I loveeeee kuah kacang, huhu. Sebab bagi aku ketupat atau nasik impit ni sgt mesra tekak ngan kuah kacang, weeee.....
Hari ni masuk ari ke 3 aku dan abg berpuasa sunat Syawal. Angah dan akiss baru masuk hari ke 2 sebab aku tak tau dorang pun nk join pose nam kali ni. Bila kitorang dh start pose...angah ngan akiss bising2 tak kejut dorang sahur sebab dorang pun nk pose gak, mm...
Lepas berbuka hari ni kang, InsyaAllah...Isnin nanti pulak kitorang sambung buat pose sunat ni. Sebab esok, Sabtu dan Ahad ada open house dan kenduri kendara yg perlu dihadiri, hehe..
InsyaAllah..kalo ikut perancangan..aku ngan abg akan abes Rabu minggu depan. Angah ngan akiss kena ler pose Khamis tu jgk utk cukupkan nam hari pose sunat Syawal ni. Lepas tu leh ler raya sekali. Leh ler aku masak apa2 yg spesel sket, hehe..

Abes citer..

4 comments:

Zura@Iwan said...

aha la kak..sy x penah ag jumpa ketupat nasi tu...sllnya nasi impit je lah...huhu...

best kak dpt rasa noh..

Rinna said...

Mmg jarang laa kat rumah ada ketupat.. sebab susah nak ngayam nya tuh..

wantie said...

akak pun suka gak ketupat ni. sama lah kita.

kuah kacang the best kalau makan ketupat ni.

atty's said...

aty masa g raya umah mentua ada mil,buat tp masa tu perut kenyang..lngsg x usik..