Thursday, August 9, 2012

Selesai beli anak2 punya...

08.08.2012
Rabu

Semalam hari kakitangan kerajaan dpt bonus ye?? hehe...mm, penoh laa balik pasar Ramadhan tu. Pasaraya pulak makin menambah orang ye!! Dan mungkin....masjid pun dh makin kurang yg g berterawih, huhu..

Siang tu...lepas aku amek angah ngan akiss kat sekolah kul 1 petang tu....terus bergegas ke The Store Jalan Panggung Wayang tu. Jalan jem...parking susah dapat psl kat depan The Store Taiping Jaya tu dorang dh buat bazaar Aidilfitri mcm tahun2 lepas. Aku pusing lagi sekali utk cari parking berdekatan, hehe..Alhamdulillah, dpt....kat area belakang The Store tu aje.
Tiket parking..
Disebabkan skang ni kat Taiping dh takde parking bermeter dan dibuat sepenohnya parking berkupon...maka aku kena gores 3 keping kupon parking berharga 30sen utk setiap setengah jam. Mmg dh bajet masa dok kat The Store tu 1 jam setengah, ngee...

Kat The Store tu ternampak lah baju kemeja sesuai utk along dan angah jenama Antioni. Pilih punya pilih...beli ler 2 lai...sorang selai. Diskaun 50%...beli 2...serupa harga sebelum diskaun ler jgk, kan...hehe.

Pastu naik ke tingkat atas...bahagian kanak2. Nak beli baju dan suar jeans akiss. Saiz akiss ni masih di bahagian kanak2, hehe.
Jenoh jgk memilihnya...harga pulak...mcm biasalah...dh mcm harga baju orang tua, mm. Nasib baik ler kat area situ orang tak ramai pun. 1 bilik utk try baju tu Akiss ler yg konker dok try lepas satu2. Last2, dia amek kaler lain dari kaler tahun2 lepas. Dh takde pink sgt. Bila byk sgt pink ni akiss ckp nampak mcm dia takde baju lain pulak, hehe...

Kat area situ gak beli suar jeans akiss. Suar jeans angah pun dibeli kat bahagian kanak2, ngee. Bkn apa, angah ni nama aje remaja tp saiz dia susah tul nk jumpa kat bahagian dewasa tu. Kuruih sgt.
Tp aku pun tak beli lah jenama kekanakan utk angah tu...mcm cute marie ke apa, kan. Beli ler jenama mcm jenama orang dewasa...B.U.M tapi tu lah...harga dia pun mmg mcm harga dewasa jugak. Kalo tak less RM119.00 harga dia...hah!! terkejut gak aku. Tp bila dh diskaun 50%...dpt ler RM59.50 utk selai jeans tu.
**Ntah2 dh less tu mmg harga dia pun, hihi**
Ni lah yg dibeli kat The Store semalam..
**Gambar guna hp kamera aje...cengitu lah.

Apa yg aku belanja kat The Store ni aku kena claim kat abg laa, kan...ngee. Cuma beli kasut Angah aje aku tak claim.....

Ok...skang dh selesai bahagian anak2. Baju abg aje tak beli lagi ni. Baju melayu dh siap tp tak gi amek lagi laa psl tempah pun kat Bentong, hehe.

Baju aku lak...tak tau lah apa statusnya. Kak Hawa pun tak kol @ mesej lagi pun...
Kain langsir dh lama aku hantar kat kak Ina, jiran aku mintak tolong dia jahitkan. Aku dh hantar ujung bulan April ari tu kalo tak silap. Skang dia tgh menjahit bg siap langsir tu sebelum raya. Kot2 aku nk pakai raya, kan..hihi.
Sajalah bg kak ina jahit...sebab aku pun takde masa nk ngadap mesin jahit kali ni, hehe. Sekurang2nya, kak ina pindah Perlis awal bulan depan....ada gak ler kenangan, kan..

Nota Alona:-
~Alhamdulillah, dlm Ramadhan kali ni...dpt jgk kitorang gi berterawih wlpn tak dpt nk gi tiap2 malam.

9 comments:

wantie said...

dah siap shopping baju anak anak noh. T ni tak shopping lagi tuk Amirul. apa benda pun tak de.

husband janji nak shopping sabtu ni. sian mirul org lain dah dok citer ttg baju raya dia moyok je.

kalau Aleesya tu jgn ckp la, asal ke pasaray je, sambar selai. jap jap pergi situ selai, sini selai. hahaha... baju budak pompuan ni memang geram tengok

Nad @ MamaZN said...

nape akak tak membeli belah kat kamunting tu? apa shopping complex yang baru kat situ tu? lupa pulak..

myaishahhafiz said...

bestnya akak dah siap shopping baju raya anak2.

sya nie baru habis shopping utk mak & pak mertua dgn adik2 ipar jer. utk family sendiri belum shopping lagi. harap2 sya larat ler lg nk berjln shopping hari minggu nie :)

Zura@Iwan said...

selalu bj anak la kita sopping dl kan..

zura ni mmg ry x de la nk sopping bagai utk diri sdiri...rasanya byk utk Irfan je kut....

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak pun tiap2 tahun pegi The Store cari baju raya anak2.. The Store yg kami pegi mesti kat bandar Klang walaupun kami dok PJ.. hehe.. alasan? sebab en. abang masa bujang2 dulu dok Klang bertahun2.. jd selok belok jalan kat situ dia dah pro kalau nak banding ngan KL atau bandar2 lain.. hehe..

anak sulung akak pulak walau belum sek menengah tiap2 tahun kena cari baju kat bahagian dewasa... payah betul dpt anak bdan besau2 ni... adeiii...

Ieda Zakaria said...

Mmg akak Oiii..Jeans bebudak ngalahkan t-shirt apak ha..satu gi yg mahal bebudak punya nih..kasut..kalah kasut kita kan..huhuhu..

Salmi Khairil said...

salam follow sini..diskaun menarik perhatian betui dari 1 jadi 2 pastu 3..

Anonymous said...

samala kak, baju2 anak sume beli kat the store..setel dah sume.

tp maknye punye lom lagi..huhu

-firuz-

mamawana said...

Wah.. dah shopping yer... seronoknya...